Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Piovarči (28) stratil dôveru reprezentačných trénerov
Zdielať na

Piovarči (28) stratil dôveru reprezentačných trénerov

BRATISLAVA / Slovenská volejbalová reprezentácia mužov sa od štvrtka pripravuje v Liptovskom Jáne na majstrovstvá Európy, na ktorých bude obhajovať 5. miesto.

Zo širšieho kádra vypadol Jozef Piovarči. Dvadsaťosemročný blokár stratil dôveru realizačného tímu na čele s hlavným trénerom Štefanom Chrtianskym a prišiel o šancu zabojovať o miesto v konečnej nominácii na európsky šampionát, ktorý sa uskutoční v septembri v Poľsku a v Dánsku.

"Piovarči sa asi tri hodiny pred zrazom v Liptovskom Jáne ospravedlnil, že z rodinných dôvodov príde neskôr. Napokon však vysvitlo, že dôvody, ktoré udával, neboli pravdivé. Nebudem zverejňovať úplné detaily, ani som už po nich nepátral, ale po tomto stratil našu dôveru a vyradili sme ho z tímu. Nebudeme ho ani pozývať v ďalšom priebehu prípravy a nezaradíme ho do oficiálnej širšej nominácie na majstrovstvá Európy," vysvetlil v tlačovej správe SVF Štefan Chrtiansky.

K reprezentačnému tímu sa už pridal univerzál Milan Bencz

Ten nebol na zraze pre problémy s ramenom. "Na základe vyšetrenie sa ukázalo, že nepotrebuje operáciu a od soboty je tu s nami. Milan má individuálny tréning na rameno a verím, že sa stihne dať do poriadku," poznamenal kouč volejbalistov SR.

V prvom bloku prípravy, ktorý sa končí v nedeľu, sa tréneri zamerali najmä na kondičnú stránku a hráči dostávajú zabrať od talianskeho kondičného trénera Maxa Giaccardiho. "Tréningy sú náročné, ale chalani pracujú veľmi dobre. Máme nejaké menšie zranenia, ale nie je to nič vážne. Pokračovať budeme od nasledujúceho utorka takisto v Liptovskom Jáne. V druhej časti prípravy už budú v tréningu stále viac a viac lopty a postupne budeme ladiť aj hernú formu. V druhej časti prípravy pozvem aj smečiara Drobňáka, aby sa ukázal. Tým, že Javorčík odmietol reprezentovať, tak potrebujeme na tomto poste konkurenciu," dodal Chrtiansky.

Káder volejbalistov SR na sústredení v Liptovskom Jáne:

nahrávači: Michal Masný (Jastrzebie/Poľ.), Juraj Zaťko (Varšava/Poľ.)
smečiari: František Ogurčák (Tono Callipo Calabria/Tal.), Štefan Chrtiansky ml. (Nantes/Fr.), Matej Paták (Beauvais/Fr.), Filip Gavenda (COP Trenčín)
blokári: Emanuel Kohút (Cuneo/Tal.), Tomáš Kmeť (Berlín/Nem.), Peter Kašper (Lubin/Poľ.), Michal Hruška (Aich Dob/Rak.)
univezáli: Martin Nemec (KAL Jumbos In-čcheon/Kór. rep.), Peter Michalovič (Latina/Tal.), Milan Bencz (Atripalda/Tal.)
liberá: Róbert Hupka (České Budějovice/ČR), Roman Ondrušek (Cambrai/Fr.)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články