Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Dubovcová s Nestarcovou vstúpili do ME prehrou
Zdielať na

Dubovcová s Nestarcovou vstúpili do ME prehrou

Zdroj: sita, Dubovcová a Nestarcová

KLAGENFURT / Slovenské beachvolejbalové reprezentantky Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová prehrali vo svojom utorňajšom úvodnom zápase na majstrovstvách Európy v rakúskom Klagenfurte,.

Nestačili na grécky pár Vasiliki Arvanitiová, Panagiota Karagkouniová. Slovenky prehrali v dvoch tesných setoch dvakrát 23:25, keď v prvom nevyužili tri setbaly a v druhom jeden.

ME v plážovom volejbale - Klagenfur, H-skupina:

Nadine Zumkehrová, Joana Heidrichová (Švaj.-9) - Tanja Goricanecová, Tanja Hüberliová (Švaj.-25) 1:2 (17, -17, -10)
Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová (SR-8) - Vasiliki Arvanitiová, Panagiota Karagkouniová (Gréc.-24) 0:2 (-23, -23)

Slovenky viedli v prvom sete 4:2, ale súperky potom získali päť bodov po sebe a ujali sa vedenia 8:5. Bloky Dubovcovej však znamenali obrat v skóre na 9:8. V koncovke mali prvý setbal Slovenky za stavu 20:19, ale prehrali dve lopty v sérii. K ukončeniu setu mali blízko ešte za stavu 22:21 a 23:22, no Grékyne nakoniec vyhrali 25:23.

V druhom dejstve mali v úvode slovenské favoritky tiež navrch, keď viedli 5:3. Lenže súper viedol neskôr 12:10. Slovenky otočili po ese Nestarcovej na 13:12. V závere setu odvrátili mečbal a dostali sa za stavu 21:20 po Dubovcovej bloku k setbalu. Nevyužili ho a odvtedy sa už ujali iniciatívy Grékyne. Tie nakoniec využili svoj piaty mečbal a tešili sa z víťazstva.

Ťahúňkou gréckeho tímu bola najmä skúsená 28-ročná Arvanitiová, ktorá je dvojnásobnou majsterkou Európy z rokov 2005 a 2007, trojnásobnou účastníčkou olympijských hier a víťazkou Grand Slamu FIVB v nórskom Stavangeri spred ôsmich rokov. Šikovná ľavoruká hráčka sa v roku 2005 stala dokonca najlepšou európskou volejbalistkou roka.

V stredu a vo štvrtok čakajú na Slovensky švajčiarske páry. V stredu nastúpia proti Tanjám Goricanecovej a Hüberliovej a vo štvrtok si zmerajú sily s Nadine Zumkehrovou s Joanou Heidrichovou, ktoré v utorok prehrali vo švajčiarskom derby 1:2. Z každej z ôsmich skupín na ME postupujú do prvého kola pavúka prvé tri tímy, víťaz skupiny ide priamo do 2. kola.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články