Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Slovenky prehrali v Gstaade s majsterkami Európy
Zdielať na

Slovenky prehrali v Gstaade s majsterkami Európy

Zdroj: Dubovcová a Nestarcová

GSTAAD / Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová s Dominikou Nestarcovou prehrali v prvom kole play-off na turnaji Grand Slam Svetovej série (World Series - GSWS) vo švajčiarskom Gstaade s majsterkami Európy Sannou Keizerovou a Marleen van Ierselovou z Holandska 0:2.

Po postupe zo základnej skupiny a prehre s Holanďankami obsadili Slovenky na Grand Slame 17. miesto.

Dubovcová s Nestarcovou sa favorizovaných súperiek v piatok predpoludním nezľakli. V prvom sete viedli 8:5, potom však prehrávali 11:14 i 14:18. Zabojovali a dokázali vyrovnať na 19:19. V dramatickej koncovke však Holanďanky využili druhý setbal. V druhom dejstve sa slovenské duo dostalo do vedenia 10:2, Keizerová s van Ierselovou sa však dokázali vrátiť do zápasu. Postupne vyrovnali a obrátili na 16:15. Rozbehnuté Holanďanky si už víťazstvo nenechali vziať.

"Je to škoda, mali sme to dobre rozbehnuté. Prvý set sme tesne prehrali. V druhom sme mali parádny nástup, mali sme šesť bodových blokov a viedli sme 10:2. Potom začali Holanďanky búšiť do servisu, išli do toho s plným rizikom a my sme si neprihrali. Na side-oute sme mali v druhom sete 20 percent a to rozhodlo. Výkon bol z našej strany dobrý, až na tú pasáž v druhom sete. Držali sme s nimi krok a mali sme na to, aby sme ich zdolali. Urobili sme však školácke chyby, aké sa nemajú robiť," povedal pre web Slovenskej volejbalovej federácie manažér a tréner našej dvojice Miloš Dubovec.

Výsledok - 1. kolo:

Sanne Keizerová, Marleen van Ierselová (Hol.-15) - Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová (SR-20) 2:0 (20, 18)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články