Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Dubovcová s Nestarcovou osemfinalistkami v Long Beach
Zdielať na

Dubovcová s Nestarcovou osemfinalistkami v Long Beach

Zdroj: sita, Dubovcová a Nestarcová

LONG BEACH / Slovenské plážové volejbalistky Natália Dubovcová s Dominikou Nestarcovou postúpili do osemfinálového druhého kola vyraďovacej časti na turnaji Grand Slam Svetovej série (World Series - GSWS) v americkom Long Beach.

Na ceste do play-off ich po víťazstvách v úvodných dvoch súbojoch nezastavila ani stredajšia prehra 1:2 na sety v poslednom treťom zápase základnej D-skupiny s favorizovanými Brazílčankami Mariou Clarou Salgadovou-Rufinovou a Caroline Solbergovou-Salgadovou, ktoré sú nasadené v turnajovom pavúku ako štvrté.

Ako trináste nasadené dostali Slovenky v ďalšej fáze za súperky Kanaďanky Jamie Lynn Broderovú a Kristinu Valjasovú, s ktorými si poradili za 36 minút bez problémov 2:0 (14, 17). Vo štvrtok si zmerajú v osemfinálovom 2. kole play-off sily s turnajovými trojkami - ďalším brazílskym párom Liliane Maestriniová, Barbara Seixasová-De Freitasová a na programe sú aj štvrťfinálové duely.

Výsledky D-skupina:

Maria Clara Salgadová-Rufinová, Carolina Solbergová-Salgadová (Braz.-4) - Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová (SR-13) 2:1 (18, -12, 12) za 47 minút
Jana Köhlerová, Anni Schumacherová (Nem.-20) - Bibiana Candelasová, Martha Revueltaová (Mex.-29) 2:0 (15, 15)

Vyraďovacia fáza - 1. kolo:

Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová (SR-13) - Jamie Lynn Broderová, Kristina Valjasová (Kan.-21) 2:0 (14, 17) za 36 minút

Nasledujúci program:
Štvrtok - 2. kolo (osemfinále):
Liliane Maestriniová, Barbara Seixasová-De Freitasová (Braz.-3) - Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová (SR-13)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články