Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Volejbalový titul pre VT UNICEF Bratislava
Zdielať na

Volejbalový titul pre VT UNICEF Bratislava

Zdroj: sita, Volley Team UNICEF

BRATISLAVA / Volejbalisti Volley Team UNICEF Bratislava zvíťazili v šiestom zápase finále play-off slovenskej extraligy mužov nad VK Chemes Humenné 3:0 (16, 23, 18), v sérii na štyri víťazstvá tak triumfovali 4:2.

Po prvý raz v nedlhej klubovej histórii tak zdvihli nad hlavu pohár určený majstrovi Slovenska. VT UNICEF je siedmym tímom v 21-ročnej histórii samostatnej slovenskej extraligy s honorom majster Slovenska.

„Bieli tigri“ ziskom zlatých medailí potvrdili „tradíciu“ ťahajúcu sa v najvyššej republikovej volejbalovej súťaži mužov od sezóny 2002/03, podľa ktorej sa tímy na tróne po roku striedajú. Poslednými úspešnými obhajcami titulu boli volejbalisti Matadoru Púchov, ktorí zvíťazili v rokoch 2002 a 2003. VT UNICEF však týmto víťazstvom „zrušil“ ďalší nepísaný zákon v slovenskom mužskom volejbale. Od sezóny 2004/05 sa stal prvým klubom, ktorý v jednej sezóne získal titul aj Slovenský pohár.

Chemes Humenné pri svojej siedmej finálovej účasti štvrtýkrát v boji o trón neuspel. S tromi titulmi je však spoločne s Matadorom Púchov stále druhým najúspešnejším tímom histórie.

Výsledok - šiesty zápas finále play-off (hralo sa na štyri víťazstvá):

Volley Team UNICEF Bratislava - VK Chemes Humenné 3:0 (16, 23, 18) - konečný stav série 4:2
85 min, rozhodovali: Mokrý a Daruľa, 500 divákov

Volley Team: Paták (9 bodov), Benčič (8), Hukel (10), Sunder (8), Kašper (9), Končál (3), libero Kubš (Kauliakamoa /1/, Hruboška /0/, T. Halanda /1/, M. Hriňák /0/)
Chemes: Joščák (6), S. Soták (0), Lízala (6), Mizerák (4), Sarnecki (13), Javorčík (9), libero Krys (J. Hriňák /0/, Mlynarčík /1/, Leškanič /0/, Bališin /0/)

Domáci, ktorí v tejto sezóne na vlastnom ihrisku neprehrali v domácej súťaži ani jediný zápas, začali lepšie a od úvodného podania dávali jasne najavo, že si neporaziteľnosť v Hant aréne nechcú nechať prerušiť ani v tomto dueli. Od začiatku dominovali vo všetkých činnostiach a ich náskok hrozivo narastal. Keď Sunder získal bod priamo z podania, viedli „bieli tigri“ už 9:3. Hostia sa z úvodného šoku na chvíľu spamätali, znížili na rozdiel štyrch bodov (10:14), ale to bolo z ich strany maximum. Domáci ďalej udávali tón, poľahky zvíťazili 25:16 a ujali sa vedenia 1:0.

Druhý set už bol oveľa vyrovnanejší. Zdalo sa, že Humenčania prišli na to, kde sú slabiny UNICEF-u. V polovici viedli 12:9 a ešte aj na druhý technický oddychový čas išli s dvojbodovým náskokom (16:14). Záver však opäť patril domácemu tímu. Prvýkrát sa ujal vedenia na 20:19 a v dramatickej koncovke uhral najtesnejšie možné víťazstvo 25:23 a viedol už 2:0.

Tretie dejstvo už bolo opäť plne v réžii nového majstra. Hneď na začiatku odskočili obhajcovi trofeje o niekoľko bodov a ani veľká snaha „chemesákov“ na ich volejbalové kvality nestačila. Volley Team vyhral tretí set 25:18, keď duel ukončil Tomáš Halanda. V celom zápase triumfovali 3:0, v sérii na štyri víťazstvá 4:2 a tešili sa z premiérového titulu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články