Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
HUSTE.tv: Spoznáme už dnes volejbalového majstra?
Zdielať na

HUSTE.tv: Spoznáme už dnes volejbalového majstra?

Zdroj: Ondrej Bobek

HUMENNÉ / Finálová séria extraligy mužov pokračuje piatym zápasom a už dnes môžeme na HUSTE.tv spoznať meno nového majstra.

Volejbalisti bratislavského Volley Team UNICEF totiž vyhrávajú nad ŠK Chemes Humenné 3:1 na zápasy a keď na východe Slovenska uspejú, budú oslavovať historicky prvý titul.

Zápas sa začína o 18:00 v Humennom a naživo si ho môžete pozrieť na huste.tv.


Humenčania vstupovali do finále v úlohe obhajcov titulu a navyše ako víťaz základnej časti mali výhodu domáceho prostredia. Z dvoch duelov v Mestskej športovej hale Humenné však vyhrali zverenci trénera Richarda Vlkolinského len jeden a misky váh sa preklopili na stranu Volley Teamu. Bratislavčania uplynulý víkend potvrdili, že HANT Aréna je v tejto sezóne nedobytná pevnosť a po dvoch víťazstvách získali dva mečbaly. "Chceme sériu ukončiť už dnes, ale nebude to jednoduché, pretože v Humennom sa hrá ťažko. Rozhodne sa však o to pokúsime," povedal kapitán a nahrávač Volley Teamu Daniel Končal.

Z 1:3 ešte nikto neotočil

Finálová séria sa na štyri víťazné zápasy (Best of 7) hrá v extralige mužov od 2004/2005, no zatiaľ sa nikomu nepodarilo otočiť z 1:3. V podobnej situácii však boli Humenčania v sezóne 2008/2009, keď prehrávali s VKP Bratislava 1:3 na zápasy. Najskôr vyhrali doma, potom aj na palubovke súpera a vyrovnali na 3:3. Rozhodujúci siedmy duel, ale na domácej palubovke nezvládli a nedokonali tak obrat. Prepíšu Humenčania históriu? "Spravíme všetko pre to, aby sme v stredu doma vyhrali a vrátili sa do Bratislavy. Svoju výhodu sme domácou prehrou stratili a tak to musíme teraz dobiehať," povedal kapitán a blokár Chemesu Milan Mizerák.

Zranené opory

Trénera Vlkolinského trápia zranenia opôr. V prvom domácom zápase si podvrtol členok Mizerák a zbytok duelu aj druhý zápas odohral na jeho mieste Peter Mlynarčík. "Papek" odohral veľmi dobré zápasy, ale v Bratislave sa na palubovke neobjavil. "Mlynarčík má vyvalený palec, takže mám ďalšie obmedzenie na striedanie. Taký je šport, nedá sa nič robiť," vysvetlil Vlkolinský.

Súvisiace články