Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Weiss vulgárne hrešil, dostal pokutu 10 tisíc!
Zdielať na

Weiss vulgárne hrešil, dostal pokutu 10 tisíc!

Zdroj: sita - Weiss na TK pred Andorrou

Prezidentovi SFZ Jánovi Kováčikovi došla trpezlivosť! Po vulgárnom výstupe, ktorý mal tréner futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss s novinármi počas svetového šampionátu, prišla po kvalifikačnom stretnutí s Ruskom recidíva a vedenie SFZ zareagovalo tvrdo!

Za neadekvátne a neprofesionálne správanie sa na tlačovej konferencii po kvalifikačnom zápase s Ruskom (0:1 v Žiline) potrestalo vedenie SFZ trénera reprezentácie Vladimíra Weissa pokutou vo výške 10 tisíc eur!

V oficiálnej tlačovej správe SFZ, pod ktorou je podpísaný prezident zväzu Ján Kováčik, okrem iného stojí aj toto: "Tréner Weiss neadekvátne a neprofesionálne zareagoval na legitímnu otázku redaktora portálu futbalportal.sk, pri odchode z tlačovej konferencie vulgárnym spôsobom urazil uvedeného redaktora, svojím správaním dehonestoval reprezentáciu Slovenska, Slovenský futbalový zväz, a aj samotnú pozíciu reprezentačného trénera."

Vedenie SFZ vo svojom vyhlásení ďalej píše: "Nakoľko išlo o opakované zlyhanie v komunikácii s médiami, SFZ dôrazne upozornil Vladimíra Weissa st., že ide o posledné varovanie a v budúcnosti takéto správanie nebude tolerovať."

Príde iba o necelú tretinu mesačného platu

Podľa ekonomického magazínu Trend je mesačná odmena trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimíra Weissa vyše 34-tisíc eur. Ďalších 5000 eur dostáva Weiss za kvalifikačný zápas a 3000 eur za prípravný duel.

Podľa magazínu Trend, ktorý o tom s odvolaním sa na tri na sebe nezávislé zdroje informoval vo štvrtok na svojom webe, zmluvu nemôžu zverejniť a Slovenský futbalový zväz sa z nej nemôže vyvliecť. Ak by ju predstavitelia SFZ predčasne ukončili, reprezentačný tréner by dostával nadštandardné odmeny až do konca trvania zmluvy. Weiss má garantovaný kontrakt do roku 2014. Podpísal ho ešte s predchádzajúcim prezidentom SFZ Františkom Laurincom.

Súvisiace články