Polojasno
11°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Slovan presvedčivo zvládol tretie predkolo Ligy majstrov. V odvete zdolal Strugu 2:1
Zdielať na

Slovan presvedčivo zvládol tretie predkolo Ligy majstrov. V odvete zdolal Strugu 2:1

OHRID / Na rozdiel od predchádzajúcich rozpačitých začiatkov, futbalisti Slovana tentoraz vstúpili do tretieho predkola Ligy majstrov razantne a presvedčivo. Svojho súpera FC Struga pokorili v oboch zápasoch.

​​Prvý gól zápasu bol veľmi dôležitý

Po domácom víťazstve 4:2 futbalisti Slovana v odvete na ihrisku severomacedónskeho šampióna vyhrali 2:1. "Vždy je pre nás prvé kolo Ligy majstrov najťažšie, toto nebolo až také ťažké ako v minulosti, nebolo to také dramatické, zápas sme kontrolovali so súperom, v ktorom bolo našou povinnosťou postúpiť," povedal po zápase tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss starší.

Belasí úvode zápasu hráčov FC Struga opäť dvoma zásahmi "omráčili". "Hovorili sme si, že prvý gól bude rozhodovať o tom zápase, pretože keby strelili gól oni, tak by nás dostali pod tlak, takže som rád, že sme sa už na začiatku dokázali presadiť," uviedol kapitán ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss mladší. Výborným výkonom sa na hrote útoku znovu prezentoval David Strelec

Ďalšie predkolo čaká Slovan už budúci týždeň

"Keď hrá na hrote sám, vie hrať proti dvom či trom stopérom. Zase urobil perfektnú akciu, z ktorej bol druhý gól," dodal tréner Weiss. "Som rád, že Strelcovi sa darí, a že počúva nás starších. Tú veľkú kvalitu, čo má, ukazuje častejšie a častejšie," vyjadril sa k Davidovi Strelcovi kapitán Weiss. Svojim dôrazom David Strelec prinútil stopéra Ristewsekho k vlastnenému gólu, no na tento kuriózny moment mu zostanú zvláštne spomienky

"Neviem, čo sa stalo, lebo som padol hlavou do hliny, takže som sa najedol hliny a potom som sa ešte sťažoval, že chcem penaltu, pozrel som sa a zrazu bola lopta v sieti, takže super," povedal o druhom góle David strelec. V ďruhom predkole Ligy majstrov nastúpi Slovan už na budúci týžden na ihrisku slovinského klubu - NK Celje "Myslím si, že sú na podobnej úrovni, ako sme my, takže bude to päťdesiat na päťdesiat," skonštatoval kapitán Weiss. "Budeme chcieť hrať rozumne, prvý zápas je dôležitý, tak, aby sme mali šancu doma na odvetu, aby sme postúpili, čo je náš cieľ, ale už to bude iný kaliber," ukončil tréner Slovanu Weiss.