Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slovan čaká Paríž, Bilbao a Salzburg!
Zdielať na

Slovan čaká Paríž, Bilbao a Salzburg!

Futbalisti Slovana Bratislava budú hrať v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA 2011/12 v F-skupine. Súpermi slovenského majstra budú Paríž St. Germain, Athletic Bilbao a Red Bull Salzburg.

Prvé duely skupinovej fázy sú na programe 15. septembra.

Okamžite sme zistili reakciu trénera slovenského futbalového majstra ŠK Slovan Bratislava Vladimíra Weissa st. na tento žreb.

Každé mužstvo je silné, myslím si, že to je pre divákov atraktívna skupina. Paríž Saint Germain je na tom podobne ako AS Rím - nový majiteľ, nový tréner, silný káder. Bilbao bude silné predovšetkým doma, má veľmi náruživých divákov. Salzburg má taktiež kvalitný káder a aspoň ušetríme na letenkách. Vždy sa hrá od 0:0, treba zabojovať, možno ani jeden tím nedosahuje kvality AS Rím."

Petr Kašpar (generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava): "V takejto spoločnosti si už súpera vyberať nemôžeme. Takže sme sa dostali prakticky tam, kde sme chceli. Každá základná skupina má svojho favorita. Veľmi silné mužstvo bude Pariž Saint Germain. Tento klub každý rok kupuje viacero kvalitných hráčov. Teraz sa opäť posilnili. Španielsky futbal má tiež svoju kvalitu a Red Bull Salzburg v tomto ročníku európskych pohárov už na Slovensku hral. K nim to budeme mať najbližšie. Odpadne nám nákladné cestovanie, no teraz musíme zohnať dvoch - troch hráčov, lebo v lige nás na jeseň čaká ešte dvanásť kôl, v Európskej lige ďalších šesť náročných súbojov, a ešte hráme aj Slovenský pohár. So súčasným kádrom by sme túto megaporciu zápasov ťažko zvládli. Čaká nás porada s trénerom, koho do mužstva zoženieme. Zoznam kandidátov už máme urobený."

Peter Štepanovský (stredopoliar ŠK Slovan Bratislava): "Dostali sme sa do veľmi ťažkej skupiny. Sú v nej naozaj kvalitné mužstvá. Ako najsilnejšie z nich je Paris Saint Germain, ale ani Atletico Bilbao nie je slabým kolektívom. Red Bul Salzburg máme neďaleko od nás. Ich kvalitu dobre poznáme. Všetci v kabíne sa na tieto zápasy so silnými súpermi tešíme. Verím, že ich užijeme a dobre sa na ne pripravíme. Bude to určite zaujímavá skúsenosť."

Matúš Putnocký (brankár ŠK Slovan Bratislava): "Mňa osobne výsledok žrebu potešil, pretože sme dostali naozaj kvalitných súperov. Bude to pre nás skutočná skúška toho, čo všetko dokážeme, ako obstojíme v súbojoch so špičkovými tímami. Za favoritov skupiny považujem PSG a Atletico, ale to neznamená, že si proti nim netrúfame uhrať dobrý výsledok. Tréner Wiess nás určite dokáže kvalitne pripraviť. O Salzburgu budeme mať informácie aj od Senice. Obrovskou motiváciou bude pre nás všetkých hrať pred nezvyčajnou diváckou kulisou. V Ríme sme si to vyskúšali a obstáli sme. Verím, že hanbu neurobíme. Ja sa na zápasy už teraz teším."

Marián Had (obranca ŠK Slovan Bratislava): "To je slušná spoločnosť. V tejto fáze sme však už ľahkého súpera nemohli čakať. Žreb je aj o šťastí. Pre diváka to budú všetko atraktívni súperi, pre nás hráčov nesmierne ťažkí. Po úspešnom postupe cez AS Rím nám však stúplo sebavedomie. Presvedčili sme samých seba, že vieme hrať rovnocennú partiu aj so špičkovými klubmi. Ja verím, že zamiešame kartami aj v tejto náročnej skupine. Určite sa všetci hráči, ale aj tréneri a celý realizačný tím tešíme na neopakovateľnú atmosféru. Hrať pred plnými tribúnami - to je to, čo robí futbal krásnym. Ja sa už teraz teším.“


Jiří Kladrubský (stredopoliar Slovana): "Účasť v európskych pohárových súťažiach je pre nás odmenou za všetko, čo sme doteraz dokázali i za postup cez AS Rím. Sme spokojní, že pokračujeme v európskej pohárovej súťaži. Spoločnosť, v ktorej sme sa ocitli, je naozaj výnimočná. Je v nej súper z francúzskej, španielskej a rakúskej ligy. Čo viac sme si mohli želať? Je to fajn."

Program

15. septembra:
ŠK SLOVAN BRATISLAVA - Athletic Bilbao (od 19.00 h)
Paríž Saint Germain - Red Bull Salzburg (19.00 h)

29. septembra:
Athletic Bilbao - Paríž Saint Germain (21.05 h)
Red Bull Salzburg - ŠK SLOVAN BRATISLAVA (21.05 h)

20. októbra:
Athletic Bilbao - Red Bull Salzburg (21.05 h)
ŠK SLOVAN BRATISLAVA - Paríž Saint Germain (21.05 h)

3. novembra:
Red Bull Salzburg - Athletic Bilbao (19.00 h)
Paríž Saint Germain - ŠK SLOVAN BRATISLAVA (19.00 h)

1. decembra:
Athletic Bilbao - ŠK SLOVAN BRATISLAVA (21.05 h)
Red Bull Salzburg - Paríž Saint Germain (21.05 h)

14. decembra:
Paríž Saint Germain - Athletic Bilbao (19.00 h)
ŠK SLOVAN BRATISLAVA - Red Bull Salzburg (19.00 h)

sita

Súvisiace články