Skoro jasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Večné mesto patrí Slovanu! AS Rím so sklonenou hlavou
Zdielať na

Večné mesto patrí Slovanu! AS Rím so sklonenou hlavou

Postúpi slovenský majster ŠK Slovan Bratislava do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2011/2012? Áno. V Ríme remizoval 1:1 a postupuje do skupinovej fázy EL.

Futbalisti úradujúceho slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava remizovali vo štvrtkovom odvetnom stretnutí play-off Európskej ligy UEFA 2011/2012 s AS Rím na jeho pôde 1:1 (0:1). V 11. min zmazal náskok "belasých“ z úvodného bratislavského merania síl Perrotta, ktorý využil center kapitána Tottiho z rohu. Zverenci trénera Luisa Enriqueho mali aj v ďalšom priebehu viac z hry, svoju územnú prevahu však nedokázali využiť na ďalší gól. Naopak, v 82. min sa z ojedinelej ofenzívnej akcie Bratislavčanov presadil striedajúci Štepanovský, ku ktorému v pokutovom území sa aj so šťastím dostala spätná prihrávka Guédého.

Kouč ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. dosiahol tretí veľký úspech, keď sa predtým v sezóne 2005/2006 postúpil s Artmediou Petržalka do základnej skupiny Ligy majstrov a v roku 2010 sa so slovenskou reprezentáciou kvalifikoval na majstrovstvá sveta v Juhoafrickej republike.

Výsledok - odveta play-off EL UEFA 2011/2012 - štvrtok:
AS Rím (Tal.) - ŠK Slovan Bratislava (SR) 1:1 (1:0)
Góly: 11. Perrotta - 82. Štepanovský, ŽK: 81. José Angel, 87 Viviani - 86. Šebo, rozhodoval: Özkahya (Tur.)

Zostavy:
AS Rím: Stekelenburg - Cicinho (9. Rosi), Cassetti, N. Burdisso, José Angel - Perrotta, Viviani, Simplicio - Caprari (69. Verre), Totti (74. Okaka), Bojan Krkič
ŠK Slovan Bratislava: Putnocký - Čikoš, Dobrotka, Had, Pauschek - Kladrubský - Bagayoko, Guédé, Grendel (66. Štepanovský), Žofčák (90.+ Dosoudil) - Šebo (89. Lačný)

Už v 2. min sa mohla presadiť letná posila z FC Barcelona Bojan Krkič, no slabá strela nevystrašila Putnockého v bránke Slovana. Už v 9. min musel domáci kouč Luis Enrique urobiť zmenu v zložení defenzívnej formácie, keď zraneného Cicinha vystriedal Rosi. V 11. min sa postaral o zmazanie náskoku Slovana Perrotta, ku ktorému pri vzdialenejšej žrdi trestuhodne prešiel center Tottiho z rohu. Zaujímavosťou je, že v minulotýždňovom zápase na Pasienkoch sa Dobrotka presadil taktiež po rohu, Bratislavčania vtedy na gól potrebovali šesť takýchto rozohrávok, Rimania v odvete využili hneď prvú. V 17. min skúsil šťastie z diaľky Krkič, ale neuspel. Na začiatku tretej desaťminútovky sa zo strednej vzdialenosti nepresadili domáci Totti a Simplicio. V 32. min domáci gólman Stekelenburg včasným vybehnutím a odkopom pred nabiehajúcim Šebom napravil Cassettiho zaváhanie. V 37. min vyskúšal pozornosť holandského dlháňa v drese AS strelou z 25 metrov Guédé, jeho pokus bol však skôr propagačný.

Po zmene strán vystupňovali hráči z "večného mesta“ svoju aktivitu, na trávniku dominovali a jeden nebezpečný moment v ich podaní striedal ďalší. Zverenci Vladimíra Weissa st. sa presadzovali iba ojedinele. V 49. min natiahol Putnockého krížnou strelou Totti, no hosťujúci gólman nepustil "štipľavý“ projektil do siete. O minútu neskôr sa na hranici šestnástky otočil s loptou Caprari, ani jeho technická strela sa neskočila v sieti, keďže nenamieril presne. V 52. min kryl Putnocký hlavičku autora prvého gólu Perrottu. V 58. min bol blízko k svojmu premiérovému gólu za tím z večného mesta José Angel, no zvnútra pokutového územia prestrelil. V 66. min sa center Žofčáka prekvapujúco dostal až na kraji šestnástky až ku Guédému, ten chcel vrátiť Šebovi, ale šanca z toho nebola. Z následnej protiakcie Caprari iba tesne minul pravú žrď. V 78. min si v útočnej tretine vypýtal faul Bagayoko zo Slovana, z následnej štandardky však slovanisti nevyrovnali. O štyri minúty neskôr umlčal rímske tribúny striedajúci Štepanovský, ku ktorému sa dostala obranou AS Rím zblokovaná spätná prihrávka Guédého na Filipa Šeba. V 87. min sa domáci dožadovali pokutového kopu, hlavný arbiter sa však nedal Rosim oklamať. V nadstavenom čase nepriklonil misky váh na stranu Rimanov v obrovskej šanci Krkič, Putnocký ešte pred záverečným hvizdom ekvilibristicky znemožnil skórovať Verremu. Poslednú šancu na zmenu skóre nevyužil v záverečných sekundách Lačný.

Súvisiace články