Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Sleduj 6. kolo CL na HUSTE.tv! Na Pasienkoch duel prvého s druhým
Zdielať na

Sleduj 6. kolo CL na HUSTE.tv! Na Pasienkoch duel prvého s druhým

Zdroj: tasr

Na HUSTE.tv budete môcť sledovať už 6. kolo futbalovej Corgoň ligy.

Program 6. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže je rozdelený do dvoch víkendových dní, v sobotu sa uskutočnia štyri duely, o deň neskôr zostávajúce dve stretnutia. A práve najmä nedeľňajšie zápasy MŠK Žilina - FC Spartak Trnava či ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce sľubujú zaujímavú konfrontáciu.

Na bratislavských Pasienkoch sa stretne od 19.30 h domáci líder tabuľky s prekvapením tohto ročníka Corgoň ligy zo Zlatých Moraviec. Tímu od Žitavy patrí v tabuľke momentálne 2. miesto s dvojbodovým odstupom na vedúci Slovan. "Cestujeme k najlepšiemu tímu na Slovensku, ktorý dokázal vo štvrtok zdolať v Európskej lige UEFA kvalitný AS Rím. Teraz sa aspoň môžeme porovnať s týmto talianskym tímom. Moji zverenci sa na nedeľňajší zápas tešia a chcú predviesť dobrý futbal. Určite by sme sa nenahnevali, keby sme si v Bratislave vybojovali nejaký bodík," uviedol tréner FC ViOn Juraj Jarábek. Na otázku, či sa nebudú spoliehať na únavu "belasých", resp. ich náročný program v ostatných dňoch, kouč Zlatých Moraviec poznamenal: "Určite nie. Oni sú dobre trénovaní, v Slovane je dosť široký káder - a kvalitných futbalistov. Navyše podľa mňa dostanú príležitosť aj hráči, ktorí nehrali proti AS Rím, napríklad Guédé, Grendel, Halenár či Dosoudil."

Juraj Jarábek pripomenul, že neplánujú nijaké predzápasové sústredenie. "Do Bratislavy je to len na skok, cestujeme samozrejme v deň zápasu. Skôr ma mrzí, že nemôžem rátať so zraneným Hruškom, natiahnutý lýtkový sval má Kuračka, otázny je štart Kováča a Babica," doplnil kormidelník ViOn-u.

Slovan by si po nedeľňajšom víťazstve upevnil líderské postavenie v Corgoň lige a pri prípadnom zaváhaní jeho najbližších prenasledovateľov by mohol ísť do menšieho "trháku."

V dueli dvoch predsezónnych "pohárových" zástupcov privíta MŠK Žilina v nedeľu o 19.00 h mužstvo FC Spartak Trnava.

Obidva tímy sa v tejto sezóne netaja vysokými ambíciami, takže pod Dubňom by predpokladaná slušná návšteva mala vidieť dobrý futbal dvoch popredných slovenských tímov. Žilinčania, ktorí na rozdiel od ich nedeľňajšieho súpera už skončili svoju púť v Európskej lige UEFA, ako jediné mužstvo ešte neprehrali v domácej súťaži. "Šošonom" však vďaka trom nerozhodným výsledkom s 9 bodmi patrí 4. priečka, najmä ostatná domáca bezgólová remíza s nováčikom z Trenčína nemohla uspokojiť fanúšikov i vedenie klubu. "Mali sme dostatok šancí, ale asi nám nebolo súdené streliť gól brankárovi Trenčína Volešákovi. Jednoducho musíme dokázať vyhrať zápas aj proti hlbokej defenzíve, akou sa u nás prezentoval naposledy AS a predtým aj Košice (výsledok 1:1)," citovala slová hráča MŠK Žilina Stanislava Angeloviča oficiálna stránka klubu.

Dvadsaťdeväťročný skúsený pravý obranca očakáva proti Trnave zaujímavý duel: "Obidve mužstvá dokážu hrať kombinačný a útočný futbal. Myslím si, že to nebude o defenzívnej taktike. A na koho si musíme dať z hráčov Spartaka najväčší pozor? Asi na Oravca, ktorý pôsobil aj v žilinskom klube. Keďže sa s Tomášom dobre poznáme, tak to bude pre nás i pre neho zložitejšie. Na trávniku si však nič nedarujeme." Trnavčania, ktorým patrí 8. pozícia v Corgoň lige, majú v nohách náročný súboj v play-off EL UEFA proti Lokomotivu Moskva (0:2), čo by mohla byť v nedeľu mierna výhoda pre žilinské mužstvo.

Zo sobotňajšieho kvarteta duelov 6. kola Corgoň ligy bude zaujímavé sledovať, či sa po piatich prehrách podarí Dunajskej Strede získať v tejto sezóne konečne nejaký bod. Futbalisti DAC ako posledný tím tabuľky cestujú do Trenčína. Nováčik ako zatiaľ predposledné mužstvo súťaže tiež čaká na plný bodový zisk, dosiahol však už tri nerozhodné výsledky. Dva tímy z východu Slovenska privítajú svojich súperov tiež v sobotu od 17.30 h - "štvorremízový" MFK Košice si zmeria sily s FC Nitra a 1. FC Tatran Prešov, ktorý v uplynulom kole zvíťazil v Zlatých Moravciach 2:1 (Šarišania zaznamenali premiérový triumf v tomto corgoňligovom ročníku a strelili prvé dva góly v sezóne, ten prvý Mariano Bernardo po dlhých 397 minútach pôstu, pozn.), absolvuje duel s MFK Ružomberok. V prvý víkendový deň má od 19.30 h výkop duel šiesteho s tretím FK Senica - FK Dukla Banská Bystrica. Vicemajster z uplynulej sezóny naposledy remizoval v Trnave 1:1, tím zo Štiavničiek podľahol v domácom prostredí Slovanu Bratislava 1:2.

Program víkendového 6. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže - Corgoň ligy2011/2012 už tento víkend na HUSTE.tv!

Sobota 20. augusta - o 17.30 h:

AS Trenčín - DAC 1904 Dunajská Streda

MFK Košice - FC Nitra

1. FC Tatran Prešov - MFK Ružomberok

o 19.30 h:

FK Senica - Dukla Banská Bystrica

Nedeľa 21. augusta - o 19.00 h:

MŠK Žilina - FC Spartak Trnava

o 19.30 h:

ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce

Tabuľka Corgoň ligy 2011/2012 pred víkendovými duelmi 6. kola:

1.Slovan Bratislava 5
4
0
1
11:7
12
2. FC ViOn Zlaté Moravce 53116:410
3. Dukla Banská Bystrica 530210:59
4.MŠK Žilina 52305:39
5.FC Nitra 52214:28
6.FK Senica  521211:67
7.MFK Ružomberok 51314:36
8.FC Spartak Trnava 51315:56
9.FC Tatran Prešov51222:55
10.MFK Košice50414:84
11.AS Trenčín 50322:83
12.DAC Dunajská Streda 50053:110

Súvisiace články