Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bomba na Pasienkoch! Slovan zdolal AS Rím!
Zdielať na

Bomba na Pasienkoch! Slovan zdolal AS Rím!

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili vo štvrtkovom prvom dueli play-off Európskej ligy UEFA 2011/2012 nad talianskym AS Rím najtesnejším rozdielom 1:0.

Jediný gól stretnutia na bratislavských Pasienkoch zaznamenal stopér "belasých" Martin Dobrotka, ktorý v 80. min skóroval hlavičkou po rohovom kope Igora Žofčáka. Odveta s úvodným výkopom o 20.45 h je na programe vo štvrtok 25. augusta v Taliansku.

Výsledok - prvý zápas play-off EL UEFA 2011/2012:

ŠK Slovan Bratislava (SR) - AS Rím (Tal) 1:0 (0:0)
Gól: 80. Dobrotka, bez kariet, rozhodoval: Antonio Mateu Lahoz (Šp.), 10 548 divákov

Slovan: Putnocký - Čikoš, Dobrotka, Had, Pauschek - Kladrubský - Bagayoko, Milinkovič (67. Kolčák), I. Žofčák - Lačný (74. M. Kuzma), Šebo (90.+ Augustín)
AS Rím: Stekelenburg - Cicinho, Cassetti, Burdisso, José Ángel - Simplicio, Brighi (64. Perrotta) - Caprari (72. Totti), Viviani - Krkič, Okaka Čuka (76. Borriello)

Prvý polčas súboja na bratislavských Pasienkoch nepriniesol veľa vzruchu, keď viac z hry mali podľa predpokladov hosťujúci Rimania. Už v 2. min sa Caprari ocitol v pokutovom území, ale z prvého "mráčika" nezapršalo. Ten istý hráč na konci ôsmej minúty strelou pod brvno vystrašil Putnockého, no gólman Slovana vytlačil jeho šťipľavú jedovku na roh. Domáci sa viackrát dostali pred pokutové územie holandskej reprezentačnej jednotky v bránke AS Maartena Stekelenburga, ale bližšie k jeho bránke ani raz. V končiacej sa 20. min Cicinho našiel sprava aktívneho Caprariho, no nikým nebránený stredopoliar Rimanov netrafil bránku. Po polhodine hry pre zmenu zľava José Ángel nacentroval loptu na Okakove kopačky, no ten mieril iba do nebies. Krátko nato si dobrú palebnú pozíciu utvoril Krkič, z 20 metrov však minul pravú žrď Putnockého bránky. Z ojedinelej akcie domácich Milinkovič pred šestnástkou trestuhodne nenašiel ani jedného z dvoch nabiehajúcich spoluhráčov. V 37. min sa do šance na opačnej strane dostal znova Okaka, ale Putnocký vybehol včas.

V 52. min Kladrubský spoza šestnástky vypálil ľavačkou, ale obrana AS stečovala loptu tesne nad brvno. V 56. min na druhom konci ihriska sprava nebezpečne odcentroval ľavý obranca Ángel a Burdissova hlavička mierila tesne nad. Potom zahral Slovan roh nakrátko a Milinkovič ľavačkou vystrašil Stekelenburga. Po vyše hodine hry sa Cicinho na pravom krídle poľahky uvoľnil, ale svojou slabšou ľavou nohou strelil iba do Putnockého náručia. Najväčšiu šancu dovtedajšieho priebehu súboja spálil v 68. min čiperný Caprari, ale z hranice päťky trafil iba do ľavej žrde. O šesť minút neskôr strieľal z vyše 20 metrov Ángel. V 77. min mal najväčšiu šancu Slovana Šebo, keď sa sám rútil na brankára, ale obrana AS stihla zblokovať jeho strelecký pokus na roh. V 80. min sa však Pasienky dočkali gólu - Žofčákov roh našiel Dobrotkovu hlavu na prednej žrdi a stopér Slovana nečakane prekonal Stekelenburga - 1:0. Zakrátko sa v pokutovom území dostal k lopte Šebo, ale nepodarilo sa mu zvýšiť na šokujúcich 2:0.

sita - EL, Slovan BA-AS Rím