Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slovan v LM: Budú Kazaši odrazovým mostíkom?
Zdielať na

Slovan v LM: Budú Kazaši odrazovým mostíkom?

Vonku zúri leto, viacerí z nás si užívajú vytúženú dovolenku. Tú už majú futbalisti bratislavského Slovana dávno za sebou. Dnes čaká slovenského šampióna štart v prestížnej Lige majstrov. Belasí musia najprv preskočiť nevyspytateľných Kazachov.

Majstrovské oslavy sú už iba hudbou minulosti a krásnou spomienkou. Dnes večer čaká zverencov českého trénera Karla Jarolíma na bratislavských Pasienkoch poriadne ostrý štart do novej sezóny. V druhom predkole Ligy majstrov privíta Slovan kazašského šampióna Tobol Kostanaj.

"Samozrejme, ideálne by bolo, ak by sme nejaký gól dali a žiadny nedostali. Začneme aktívne, budeme sa snažiť dostať súpera pod tlak, donútiť ho k chybám, po ktorých by sme mohli skórovať. A naopak, my sa takých chýb musíme vyvarovať," vraví pred prvým zápasom 2. predkola Ligy majstrov tréner Slovana Karel Jarolím. "Celá kabína sa na zápas teší. Veľmi dobre vieme o čo ide a aj to, čo chceme dosiahnuť. Urobíme všetko pre to, aby sme postúpili," dušuje sa kapitán belasých Igor Žofčák.

Slovan nečaká vďačná úloha, jeho priaznivci žiadajú od majstra jednoznačne postup. Ťažko však dopredu odhadnúť, čo možno od Kazachov očakávať. Isté informácie o nich slovanisti majú, no do vzájomnej konfrontácie je to tak trochu hra na schovávačku. "Je pravda, že naše informácie o súperovi nie sú úplne ideálne. Nejaké záznamy jeho hry ale máme. Je to nevyspytateľný súper. Kombinačný futbal Kazaši nepreferujú, hrajú dlhé nakopávané lopty na vysokého útočníka. Verím, že podľa toho, čo vieme, vezmeme súperovi jeho tromfy a použijeme tie naše," vraví Karel Jarolím.

Belasí živia vo svojich hlavách veľký sen. Postup do hlavnej fázy milionárskej súťaže. V jeho kádri sú hráči, ktorí ju zažili na vlastnej koži v drese Petržalky, v minulej sezóne sa do nej dokázala predrať Žilina. Ak by to dokázal ročník po nej aj Slovan, bola by to pre slovenský futbal veľká vec! "Už po zisku double sme si povedali, že chceme čosi dosiahnuť aj v pohárovej Európe. Prvý krok musíme zvládnuť z Kazachmi," vraví kapitán Igor Žofčák.

To určite! Potom sa uvidí, či bude Tobol Kostanaj pre belasých odrazovým mostíkom ku hviezdam...

sita - Slovan majstri

Súvisiace články