Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Utorňajší tréning bez Čikoša, Žofčák bude čakať na šancu
Zdielať na

Utorňajší tréning bez Čikoša, Žofčák bude čakať na šancu

Trénerská dvojica slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. - Michal Hipp mala na utorňajšom predpoludňajšom tréningu k dispozícii už takmer kompletný káder, ktorý povolala na sobotňajší zápas proti Andorre v B-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2012.

Na ihrisku Národného tréningového centra SFZ v Senci sa pripravovalo 18 z 19 hráčov. Ako agentúru SITA informoval asistent reprezentačného lodivoda Michal Hipp, chýbal len obranca poľského tímu Wisla Krakov Erik Čikoš. Jediný nováčik v aktualizovanom 19-člennom kádri A-mužstva SR sa pre účasť na oficiálnych oslavách zisku majstrovského titulu, ktorú mu schválil hlavný kouč Vladimír Weiss st., pripojí ku spoluhráčom až v utorok popoludní.

"Všetci ostatní hráči sú zdravotne v poriadku a nemali na dnešnom tréningu žiadne úľavy. Príprava zatiaľ prebieha podľa plánu, ďalšiu tréningovú jednotku absolvujeme v utorok večer od 18.00 h," referoval od Slnečných jazier Michal Hipp.

Na predpoludňajšom tréningu nechýbali už ani absentéri z pondelňajšieho zrazu - útočník MKE Ankaragücü Róbert Vittek a dvojica obrancov - legionárov z ruskej najvyššej súťaže Kornel Saláta (FK Rostov) a Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad).

Ako je známe, z pôvodnej 20-člennej nominácie nemôže Vladimír Weiss pre zranenie a zdravotnú indispozíciu rátať s obrancom FC Liverpool Martinom Škrtelom a útočníkom 1. FC Kaiserslautern Adamom Nemcom, miesto druhého menovaného pribudol do kádra Juraj Piroska z corgoňligovej Senice. Kvalifikačný duel Slovensko - Andorra sa uskutoční v sobotu 4. júna o 20.15 h na bratislavských Pasienkoch.

Jedným z trojice futbalistov z domácej súťaže, ktorí sa pripravujú v kádri slovenskej reprezentácie na blížiaci sa duel proti Andorre v B-skupine kvalifikácie ME 2012 (hrá sa v sobotu 4. júna o 20.15 h na bratislavských Pasienkoch), je Igor Žofčák. Dvadsaťosemročný hráč Slovana Bratislava (nar. 10. 4. 1983) má za sebou výbornú sezónu korunovanú ziskom majstrovského titulu.

"Oslavy boli v norme, už som vytriezvel, som v pohode," uviedol s úsmevom na pondelkovom zraze A-tímu SR v Senci kreatívny stredopoliar a pokračoval: "Po takej sezóne, aká bola, sa prichádza v absolútnej pohode. Futbal oveľa lepšie chutí. Uplynulý ročník bol výborný. Na reprezentáciu som sa tešil, som tu po dlhšom čase."

Odchovanec michalovského futbalu sa nemýlil, veď naposledy sa predstavil v najcennejšom drese pred viac ako tromi rokmi - za éry trénera Jána Kociana 20. mája 2008 v prípravnom dueli proti Turecku (0:1), ktorého dejiskom bol nemecký Bielefeld a SchücoArena (v 68. min striedal Mareka Čecha, pozn.). "Dúfam, že proti Andorre zasiahnem do zápasu," vyjadril sa 10-násobný slovenský reprezentant, ktorý debutoval v A-mužstve pod vedením Dušana Galisa 9. júla 2004 na turnaji Kirin Cup v Japonsku proti domácemu výberu (1:3).

Súčasný hlavný tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Weiss pred kvalifikačným súbojom s Andorrou poznamenal, že príležitosť v záložnej formácii by mohli dostať aj hráči, ktorí to vedia s loptou a ponúknu dobrú finálnu prihrávku. V tejto súvislosti spomenul dve mená - Róbert Jež a - Igor Žofčák. "Takéto reči a názory ma samozrejme tešia. Budem čakať na svoju šancu, či mi dá tréner príležitosť nastúpiť v sobotu proti Andorre. Keď ma postaví aj na 20 minút, budem sa snažiť ukázať všetko, čo je vo mne. Urobím na trávniku maximum pre úspech nášho tímu. Dôležité bude víťazstvo a tri body do tabuľky," skonštatoval Igor Žofčák, ktorý má vo svojej zbierke aj ďalšie dva seniorské majstrovské tituly z pôsobení v Ružomberku (2006) a Sparte Praha (2010).

Recept na Andorru vidia mnohí v rýchlom slovenskom góle, to by "weissovcom" mohlo rozviazať a uvoľniť nohy. "S týmto názorom môžem súhlasiť. Vedúci gól by určite pomohol, ale lepšie by bolo streliť rýchlo nie jeden, ale radšej dva. Stav 1:0 je totiž stále na vážkach a môže sa všeličo stať. My musíme podať dobrý výkon a zvíťaziť. Verím, že zápas zvládneme," poznamenal bývalý mládežnícky reprezentant, ktorý bol členom bronzového slovenského tímu na ME 2002 hráčov do 19 rokov v Nórsku i súčasťou kádra osemfinalistu MS 2003 hráčov do 20 rokov v SAE. Igor Žofčák pridal na záver aj svoj tip na výsledok sobotňajšieho kvalifikačného merania síl medzi Slovenskom a Andorrou. "Vyhráme 2:0."

Súvisiace články