Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hamšík prišiel splniť cieľ, od Andorry čaká provokácie
Zdielať na

Hamšík prišiel splniť cieľ, od Andorry čaká provokácie

Zdroj: sita - Hamšík v drese Slovenska

Jeden z najväčších ťahúňov slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík prišiel na pondelkový popoludňajší zraz do Senca pred blížiacim sa duelom proti Andorre (4. júna na bratislavských Pasienkoch, úvodný výkop o 21.15 h) v B-skupine kvalifikácie ME 2012 v dobrej nálade.

V drese SSC Neapol sa veľkou mierou podieľal na 3. mieste v Serie A 2010/2011, čím sa klub dostal do jesennej hlavnej skupinovej fázy Ligy majstrov. "Iba pred týždňom sa nám skončila liga, v ktorej sme podávali výborné výkony a boli sme úspešní. Cítim sa v pohode a dobre pripravený," uviedol kapitán A-tímu SR a ďalej poznamenal: "Všetci hráči sme v najcennejšom drese veľmi radi. Prišli sme splniť cieľ, ktorým je sobotňajšie víťazstvo."

Dvadsaťtriročný ofenzívny stredopoliar si myslí, že nepôjde o iný duel, aký Slováci odohrali koncom marca v Andorre La Vella. Pred dvoma mesiacmi favorit zvíťazil na pôde európskeho trpaslíka 1:0 gólom Filipa Šeba v 21. min. "Bude to rovnaké. Poznáme, čo súper produkuje, akým systémom hrá. Andorrčania budú brániť, kopať, provokovať. Vieme, do čoho ideme. Musíme vyhrať, iný cieľ si nemôžeme dávať."

Na otázku, či si spomenie, čo bolo takto pred rokom, vytiahol Marek Hamšík svoj široký úsmev a skonštatoval: "Samozrejme, na vlaňajšie majstrovstvá sveta máme krásne spomienky. Teraz je tu však nová kvalifikácia, nové výzvy, snaha postúpiť na budúcoročný európsky šampionát."

Banskobystrický rodák odpovedal v pondelok aj na to, čo prezident AC Miláno a zároveň taliansky premiér Silvio Berlusconi vyhlásil, že Hamšíka nezoberie do tímu úradujúceho šampióna Serie A. "To sú len reči. Ja sa teraz sústredím na slovenskú reprezentáciu. Po zápase s Andorrou v Bratislave ma čaká zaslúžená dovolenka." Na margo svojho klubového pôsobiska Marek Hamšík doplnil: "Som hráčom Neapola, mám v klube platnú zmluvu. Navyše, je dobré, že v SSC zostáva hlavný tréner Walter Mazzarri, chceli tak hráči i fanúšikovia. Som rád, že podpísal s Neapolom päťročnú zmluvu. Za jeho éry sme dosiahli fantastické úspechy a podávali sme výborné výkony."

Súvisiace články