Jasno
16°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Weiss je už fit, Čavrič neistý. Slovan odštartoval prípravu
Zdielať na

Weiss je už fit, Čavrič neistý. Slovan odštartoval prípravu

BRATISLAVA / Po vianočnej prestávke odštartovali zimnú prípravu aj futbalisti Slovana Bratislava. Belasí majú pred sebou náročnú jar, budú bojovať o obhajobu titulu, o Slovenský pohár, ale aj o úspech v Konferenčnej lige.

Belasí trénovali na Pasienkoch, šetria trávnik na Tehelnom poli. O ten sa starajú trávnikári, aby bol na jarné zápasy pripravený. V rámci januárovej zimnej prípravy absolvujú sústredenie v Katare. Po vyliečení zápalu achilovky na tréningu v Bratislave zarezával aj Vladimír Weiss mladší. "Vlado ide do tréningu. Cíti sa dobre a je zdravý. Verím, že mu to vydrží a prakticky budeme mať na jarnú časť nového hráča," povedal jeho otec, tréner Slovana Vladimír Weiss.

V príprave Slovana zarezáva zatiaľ aj útočník Aleksandar Čavrič, o ktorého je veľký záujem v zahraničí a generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. naznačil, že 29-ročný Srb zrejme odíde. "Sú tam kluby z Číny, Japonska, z okolitých krajín, rokovania prebiehajú," povedal. "Nie je to definitíva, ale podľa mňa odíde, lebo ponuka je zaujímavá pre neho, aj pre klub. Budem sa s ním rozprávať a budeme sa snažiť urobiť to najlepšie pre Slovan."

Jedným z potenciálnych nástupcov Čavriča by mohol byť Róbert Polievka z Banskej Bystrice. Belasí ho chceli získať už v lete, do Bratislavy chcel ísť aj hráč. "Rokovali sme aj cez sviatky, naposledy včera. My chceme lacnejšie kúpiť, Bystrica chce drahšie predať a keď sa niekde stretneme, bude to najlepšie," vysvetlil tréner Vladimír Weiss.

Slovan možno príde aj o Lucasa Lovata. "Lovatovi končí v lete zmluva, takže rokujeme aj o predĺžení kontraktu, ale aj o prestupe. Uvidíme, čo z toho bude, ale aj namiesto neho máme pripravenú náhradu," dodal Kmotrík.

S Jurajom Kuckom by rád predĺžil zmluvu o ďalší rok. "Už mi chýbal futbal, trénovanie. Teším sa, že ideme zasa do tých zápasov," povedal hráč.

Prvé jarné kolo ligy odohrá Slovan v piatok 9. februára o 17.30 h v Žiline.

Súvisiace články