Oblačno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Futbalový Slovan jesenným majstrom, prezimuje s náskokom 7 bodov pred Žilinou
Zdielať na

Futbalový Slovan jesenným majstrom, prezimuje s náskokom 7 bodov pred Žilinou

BRATISLAVA / Mrazivá rozlúčka s úspešnou jeseňou. Futbalový Slovan Bratislava zdolal Dunajskú Stredu na Tehelnom poli 2:1 a pri teplote tesne nad bodom mrazu sa rozlúčil nielen s jesennou časťou Niké ligy, ale aj s rokom 2023, ktorý na Tehelné pole opäť priviedol atraktívnych súperov z Európy. Duel rivalov bol zároveň posledným oficiálnym futbalovým zápasom pod Tatrami v tomto kalendárnom roku - presne týždeň pred Štedrým dňom.

Oba góly domácich strelil Marko Tolič. Po víťaznom preverovali rozhodcovia ofsajd, nakoniec však platil. Za vicemajstrov skóroval ako jediný Matej Trusa pred prestávkou, jeho tím sa však po prehre prepadol na piate miesto za Banskú Bystricu.

"Dobrý ligový zápas v dobrom tempe," zhodnotil kouč Slovana Vladimír Weiss st. "Vážim si toto víťazstvo, pretože do predošlého duelu sme dali všetky sily. Starších a skúpenejších hráčov som nechal oddýchnuť. Dunajská Streda má stále dobré mužstvo, trocha nás prekvapila rozostavením, no boli sme šťastnejší aj lepší tím. Máme náskok sedem bodov, ale to nič neznemená, po zime nás čakajú ešte ťažké zápasy."

"Oba tímy sa snažili hrať dobrý futbal, bola tam vysoká intenzita. My sme išli od zápasu s päťčlennou defenzívnou líniou, to sme v polčase zmenili a chceli sme viac útočiť. Mali sme nejaké šance, no nemali sme šťastie na VAR. Gratulujeme domácim, majú dobré mužstvo i trénera. My vieme, že sa potrebujeme zlepšiť a myslím si, že to bol dobrý zápas z oboch strán," ponúkol svoj pohľad tréner DAC Xisco Munoz.

18. kolo: ŠK Slovan Bratislava - FC DAC 1904 Dunajská Streda 2:1 (1:1)

Góly: 24. a 61. Tolič - 44. Trusa. Rozhodovali: Gemzický – Hancko, Jekkel. ŽK: Lovat, Kucka, Tolič - Kaša, Ramadan.

SLOVAN: Borjan – Blackman, Bajrič, Wimmer, Lovat (67. Pauschek) - Kucka, Tolič (85. Kankava), Savvidis - Barseghjan, Čavrič (90.+3. Kašia), Zmrhal (46. Strelec).

DAC: Popovič - Pinto (63. Niarchos), Kaša, Brunetti, Mendez - Dimun, Čermák (56. Ramadan), Vitalis (76. Herc) - Gruszkowski, Trusa (76. Redzic), Andzouana.

Súvisiace články