Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Bombardéri Sneijder s Forlánom v boji o Superpohár v Monacu
Zdielať na

Bombardéri Sneijder s Forlánom v boji o Superpohár v Monacu

27.augusta Inter Miláno - Atletico Madrid

Sneijder pomohol skvelými výkonmi Interu k triumfom v Lige majstrov, Serii A aj v Talianskom pohári, na MS v JAR potiahol spoluhráčov až k titulu vicemajstrov sveta. Forlánove góly a výkony pomohli Madridčanom k triumfu v Európskej lige a výbornú formu ukázal aj na mundiale v Afrike, kde ho vyhlásili za najlepšieho hráča. Obaja tak patria k výrazným kandidátom na triumf v tomto roku prvýkrát spojenej ankete FIFA a magazínu France Football pre najlepšieho hráča sveta.

"V tomto momente ale nemyslím na túto trofej, chcem len, aby Inter vyhral Superpohár. Osobné ceny sú krásne, ale nemôžete vyhrať, ak nemáte podporu solídneho tímu," povedal pred duelom na štadióne Louisa II. Sneijder. V podobne skromnom duchu sa vyjadril aj Uruguajčan: "Po prázdninách sa cítim oddýchnutý a hladný po úspechu pre môj klub."

Zápas bude dôležitý aj pre trénera "nerazzurri" Rafaela Beniteza. Ten síce už získal taliansky Superpohár, no európsky má predsa len väčší cveng. Tréner Španielov Quique Sanchez Flores pracuje s relatívne novým tímom, ktorého rady vystužili obrancovia Diego Godin a Felipe Luis či stredopoliari Fran Merida a Tiago. "Tento zápas berieme ako epilóg za vydarenou minulou sezónou. Hoci sme outsider, očakávame od seba veľa, neradi by sme totiž fiestu premenili na pohreb. Nech to skončí akokoľvek, v pondelok sa už budeme naplno sústreďovať na štart La Ligy," povedal Flores.

Duel budú prvýkrát v histórii Superpohára rozhodovať aj bránkoví rozhodcovia, ako hlavný ho povedie Švajčiar Massimo Busacca. Víťaz na tróne nahradí posledného držiteľa trofeje FC Barcelona. Oba tímy budú o Superpohár bojovať prvýkrát. Benitez má šancu vyhrať trofej druhýkrát, podarilo sa mu to v roku 2005 s FC Liverpool. Dostal by sa tak do elitnej spoločnosti piatich trénerov, ktorí to už dokázali -Raymond Goethals (s Anderlechtom Brusel v rokoch 1976 a 1978), Arrigo Sacchi (s AC Miláno v 1989 a 1990), sir Alex Ferguson (s Aberdeenom FC v 1983 a Manchestrom United v 1991), Louis van Gaal (s Ajaxom Amsterdam v 1995 a FC Barcelonou v 1997) a Carlo Ancelotti (s AC Miláno v 2003 a 2007) .

Monaco, piatok 27. augusta, 20.45 hod:
Inter Miláno - Atletico Madrid
rozhoduje: Massimo Busacca (Švaj.)

pravdepodobné zostavy:
Inter: Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Chivu - Zanetti, Sneijder, Cambiasso - Eto'o, Diego Milito, Pandev
Atletico: de Gea - Ujfaluši, Godin, Dominguez, Luis - Reyes, Assuncao, Raul Garcia, Merida - Forlán, Agüero

Súvisiace články