Zatiahnuté
25°
Bratislava
Zina
21.5.2024
EL: Senica remizovala v Podgorici, oslabený Trenčín zvládol premiéru
Zdielať na

EL: Senica remizovala v Podgorici, oslabený Trenčín zvládol premiéru

Zdroj: sita - hráči Senice ďakujú svojim fanúšikom

PODGORICA / Futbalisti FK Senica remizovali 2:2 (1:0) vo štvrtkovom prvom stretnutí 2. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 na ihrisku čiernohorského tímu FK Mladost Podgorica.

"Záhoráci" viedli po prvej štyridsaťpäťminútovke zásluhou gólu českého záložníka Jana Kalabišku. Na 1:1 vyrovnal po polčasovej prestávke z pokutového kopu Ivan Kneževič. Hostia sa opäť ujali vedenia, keď ich druhý gól dal ďalší legionár - Lamine Diarrassouba, ale konečnú remízu zariadil päť minút pred koncom riadneho hracieho času Japonec Taku Išihara.

Výsledok prvého zápasu 2. predkola Európskej ligy UEFA vo futbale:

FK Mladost Podgorica (Č. Hora) - FK Senica (SR) 2:2 (0:1)

Góly: 55. Kneževič (z pok. kopu), 85. Išihara - 33. Kalabiška, 76. Diarrassouba, ŽK: 71. Sankovič, 87. Kneževič, 89. Novovič - 27. Jaroslav Diviš, 87. Diarrassouba, 90.+ Martin Zeman, rozhodoval: Meškov (Rus.)

Podgorica: Vujadinovič - Tomič, Šofranac, Mitrovič, Živkovič - Sankovič, Išihara - V. Savičevič, Kaljevič (70. Novovič), Seratlič - Kneževič
Senica: Šulla - Cristovam, Križko, Brabec, Čermák (52. Martin Zeman) - Jaroslav Diviš (90. Hiago), T. Kóňa, Jirásek (60. Opiela), Kalabiška - Diarrassouba, Piroska

Úvodnú desaťminútovku lepšie zvládli domáci, ale nevypracovali si nijakú vyloženú šancu. Prvú veľkú príležitosť duelu mali "Záhoráci", Jiráskovu strelu zo 17. min s námahou vyrazil domáci brankár pred seba. Hostia potvrdili zlepšený výkon vedúcim gólom Kalabišku v 33. min, ktorý skóroval hlavičkou. Podgorica potom pohrozila nebezpečným centrom Seratliča, ale Šulla bol pozorný.

FK Mladost vyrovnal v 55. min, z pokutového kopu nariadeného za faul na Seratliča sa presadil Kneževič. Po hodine hry hlavička Diarrassoubu smerovala tesne nad. O dve minúty neskôr V. Savičevič trafil len do bočnej siete. Ten istý hráč preveril senického gólmana strelou aj v 66. min. Domáci dali aj druhý gól, ale hlavný arbiter ho neuznal. Seničania nepodľahli tlaku zo strany domácich. Naopak, v 76. min sa ujali vedenia zásluhou presného zásahu Diarrassoubu. Konečný nerozhodný výsledok zariadil Japonec Išihara päť minút pred koncom riadneho hracieho času.

Futbalisti AS Trenčín remizovali 0:0 vo štvrtkovom prvom stretnutí 2. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 v Helsingborgu so švédskym IFK Göteborg. Hostia hrali už od 10. min oslabení, červenú kartu dostal Róbert Mazáň za faul na unikajúceho hráča. Odveta je na programe budúci štvrtok 25. júla v Dubnici nad Váhom s predbežným úvodným výkopom o 17.00 h.

Výsledok prvého zápasu 2. predkola Európskej ligy UEFA vo futbale:

IFK Göteborg (Švéd.) - AS Trenčín (SR) 0:0

ŽK: 40. A. Johansson - 16. Holúbek, 90.+ Fanendo Adi, ČK: 10. R. Mazáň (Trenčín) za faul na unikajúceho hráča, rozhodoval: Mazzoleni (Tal.)

Göteborg: Alvbage - Salomonsson, Dyrestam, Jónsson, A. Johansson - Vibe, Haglund, J. Johansson, Sam Larsson (60. Daniel Sobralense) - Söder, Hysén
Trenčín: Volešák - Čögley, Rodríguez da Silva, Kleščík, R. Mazáň - Baéz - Mondek (71. P. Mazan), Štefánik (90.+ Bariš), Holúbek, William (78. Ďuriška) - Fanendo Adi

Prvú veľkú šancu zápasu mali domáci, ale pätičkové vysunutie Haglunda z hranice pokutového územia nezužitkoval Vibe. Trenčanom nevyšiel vstup do duelu podľa predstáv, už od 10. min hrali oslabení o vylúčeného R. Mazáňa. Hosťujúci obranca dostal červenú kartu za faul sklzom na prenikajúceho hráča IFK približne 40 m od bránky. Ani jedno mužstvo si počas dlhšieho časového úseku nevypracovalo výraznejšiu možnosť. Krátko pred koncom prvého polčasu sa rútili dvaja Trenčania na jedného obrancu súpera, ale Holúbekova prihrávka na Fanenda Adiho nebola presná a stav sa nezmenil. Prvú štyridsaťpäťminútovku uzavreli dve šance domácich, zostali však bez gólového efektu.

Aj do druhej časti mali lepší vstup hráči švédskeho tímu - veľkú možnosť spálil v 48. min Haglund. Po vyše hodine hry mal dobrú šancu Fanendo Adi, jeho pokus zneškodnil domáci brankár. Vynikajúcim zákrokom sa predviedol aj gólman Trenčína Volešák, ktorý sa zaskvel pri šanci Hyséna. Kapitán IFK Hysén zakončil aj v 74. min, ale brankár hostí nepustil loptu za svoj chrbát. Tlak Göteborgu narastal, ale Trenčanov držal nad vodou fantastický Volešák. Slovenský tím už v závere udržal na ihrisku favorizovaného švédskeho súpera cennú bezgólovú remízu.

Olimpija Ľubľana (Slovin.) - MŠK Žilina (SR) 3:1 (2:0)
Góly: 19. Šporar, 26. Djurkovič, 90.+ Ivelja - 82. Škvarka, ŽK: 42. Zarifovič, 61. Trifkovič, 69. Zeba - 37. Bello, 68. Pečovský, 85. T. Hučko, ČK: 41. Delamea-Mlinar za úder do tváre - 45.+ Bello po druhej ŽK, rozhodovali: Tohver - Reinvald, Klaasen (všetci Est.)

Ľubľana: Džafič - Jovič, Delamea-Mlinar, Zarifovič, Bagarič - Trifkovič, Ivelja - Omladič, Zeba (73. Etémé Mbatama), Djurkovič (46. Mitrovič) - Šporar (77. Valenčič)
Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo, T. Hučko - Pečovský - Mihalík (63. Guba), Bello, Paur (46. Škvarka), Pich - T. Majtán

Prvú šancu mali domáci v 4. min, tvrdú strelu Omladiča z priameho kopu z 30 m vyrazil Dúbravka na kraj ihriska. V 12. min sa v podobnej situácii ocitol na opačnej strane Paur, jeho pokus letel tesne vedľa pravej žrde Džafičovej bránky. Domáce tribúny prvýkrát rozjasal v 19. min ešte len 19-ročný útočník Šporar, ktorý z 18 m trafil presne po zemi k pravej žrdi žilinskej svätyne. Domáci boli na koni a v 26. min sa radovali znova - z hranice pokutového územia Djurkovič namieril presne opäť k pravej žrdi - 2:0. Záver prvého dejstva poznačili dve vylúčenia. Najprv sa porúčal domáci Delamea-Mlinar za úder do Paurovej tváre a tesne pred prestávkou musel opustiť trávnik po druhej žltej karte aj žilinský Bello.

Druhý polčas sa začal vo svižnom tempe, v 47. min sa neujala strela striedajúceho Škvarku z priameho kopu. V 51. min bolo takmer 3:0, Dúbravka bravúrne vyrazil Bagaričov volej smerujúci pod brvno. Zverenci trénera Guľu sa snažili urobiť niečo s výsledkom, ale snaha Hučka, Škvarku či Picha neslávila úspech. Ďalšiu veľkú šancu mal v 71. min domáci Trifkovič, ale nemieril presne. "Šošoni" sa dočkali gólového zápisu v 82. min, Majtán našiel v šestnástke Picha, ktorý posunul Škvarkovi a ten rutinérsky zakončil - 2:1. Už keď sa zdalo, že Žilinčania odcestujú domov s jednogólovým mankom, v nadstavenom čase sa presadil domáci Ivelja a stanovil konečný rezultát.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články