Oblačno
16°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Predkolo LM: Halenár poslal Razgrad v závere na kolená
Zdielať na

Predkolo LM: Halenár poslal Razgrad v závere na kolená

Zdroj: sita, Slovan Bratislava vs PFK Ludogorec Razgrad

BRATISLAVA / Futbalisti bratislavského Slovana zvíťazili v stredajšom prvom zápase 2. predkola Ligy majstrov 2013/2014 na domácej pôde nad bulharským šampiónom Ludogorcom Razgrad 2:1 (0:0).

Hostia viedli od 65. minúty po dorážke fínskeho obrancu Tera Mäntyläho. Slovan vzápätí mohol vyrovnať, ale český hrot Pavel Fořt nepremenil jedenástku. V závere však Slovan oslabený o vylúčeného Erika Grendela vďaka dvom gólom Juraja Halenára z 87. a 90.+2 minúty senzačne otočil skóre, pričom víťazný zásah zaznamenal útočník slovenského majstra z penalty. Na ihrisku bol pritom len od 75. minúty.

Odveta je na programe v stredu 24. júla o 19.30 SELČ (v Bulharsku je o hodinu viac - pozn.) v Razgrade.

Liga majstrov - 2. predkolo:

ŠK Slovan Bratislava (SR) - Ludogorec Razgrad (Bul.) 2:1 (0:0)

Góly: 87. a 90.+2 Halenár (druhý z 11 m) - 65. Mäntylä. Rozhodovali: Taylor - Burt, Bankes (všetci Angl.), ŽK: Kladrubský, Grendel, Kolčák - Djakov, Moti, Bakalov, V. Stojanov, ČK: 80. Grendel po druhej ŽK, 8126 divákov. 

Slovan: Putnocký - Bagayoko, Kolčák, Gorosito, Josimov - Žofčák (6. Hlohovský, 68. Peltier), Kladrubský - Grendel, Mészáros, Milinkovič - Fořt (75. Halenár)
Razgrad: V. Stojanov - Caicara, Mäntylä, Moti, Minev - Zlatinski, Djakov - Abalo (52. Aleksandrov), Espinho, I. Stojanov (76. Bakalov) - Platini (8. Bezjak)

Slovanu spravilo už v 6. minúte škrt cez rozpočet zranenie kapitána Žofčáka, ktorého miesto zaujal Hlohovský a kuriozitou bolo, že už o dve minúty nútene striedali aj hostia. Prvý polčas priniesol miernu prevahu Razgradu, lenže ani jedno z mužstiev si nevytvorilo vážnejšiu šancu a tak boli diváci svedkami pochodového futbalu. V 22. minúte nevyšiel Milinkovičovi pas na Fořta a z brejku takmer udreli "zeleno-bieli", no Espinho akciu zbrzdil a namieril len do náručia Putnockého. V 39. minúte Josimov našiel centrom Hlohovského, ktorý akrobaticky ramenom tečoval loptu, no gólman súpera účinne zasiahol. Pred koncom prvého polčasu mali hostia dobrú pozíciu po faule Grendela v šestnástkovom oblúku, no I. Stojanov s ňou naložil zle a vypálil do nebies.

V 51. minúte sa Kolčákovi skĺzla lopta vo vlastnom pokutovom území po ruke až k Bezjakovi, ale ten z otočky dezorientovaný netrafil odkrytú ľavú časť Putnockého brány. Mohlo platiť nedáš-dostaneš, Mészáros z vnútra šestnástky vystrelil dostatočne tvrdo, ale na smútok tribún zreteľne nad bránu. Slovan potom pritlačil, ale defenzívu súpera nie a nie prelomiť, okrem jedného krížneho centra a Kolčákovej strely totiž "belasí" viac nevymysleli a prišiel trest. V 65. minúte Zlatinski z priameho kopu z 30 m poslal loptu rafinovane s odskokom na Putnockého, ktorý ju len vyrazil pred Mäntyläho a ten otvoril skóre - 0:1. Už o tri minúty dostal Slovan výhodu penalty po stiahnutí Hlohovského, ibaže Fořtovovu neumiestnenú strelu brankár vyrazil. V mizérii pokračoval v 80. minúte Grendel, ktorý dostal druhú žltú kartu a oslabil svoj tím v závere stretnutia a tiež v odvete. Tŕň z päty trápiaceho sa slovenského majstra vytrhol v 87. minúte Halenár, ktorý sa zdravo nasrdil a z 20 m pravačkou takmer roztrhol sieť - 1:1. Záver stretnutia priniesol neuveriteľné momenty šťastia pre domáci tím. Gólman V. Stojanov už v nadstavenom čase netakticky vybehol na kraj šestnástky a "skosil" Peltiera, rozhodca fúkol do píšťalky a hrdina zápasu Halenár nezaváhal - 2:1. V odvete sú šance na postup pre oba tímy otvorené.

Samuel Slovák (tréner Slovana, zdroj RTVS): "Aj keď sme boli polomŕtvi, vstali sme z mŕtvych. Ľuďom sa to páčilo, prišli si na svoje. Mali sme súpera, ktorý dobre kombinuje, chceli sme ho nechať hrať a potom sami udrieť. Dostali sme však gól zo štandardky, Grendelova červená karta bola ďalšou situáciou, ktorá nás dala dole. Ale nevzdali sme sa a otočili vývoj, v tom je futbal krásny. Ja Jurovi (Halenárovi) verím, niekedy sa dlhšie dostáva do zápasu, ale stále je to jeden z našich najlepších strelcov. Výsledok 2:1 nie je úplne ideálny, ale dôležité je, že sme zvíťazili."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články