Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Blanc povolal do francúzskej reprezentácie deväť hráčov z MS
Zdielať na

Blanc povolal do francúzskej reprezentácie deväť hráčov z MS

Zdroj: tasr

Galský kohút po fiasku na MS

Deviatka, ktorá bola pri fiasku Francúzov na šampionáte, nastúpi proti Bielorusku 3. septembra a o štyri dni neskôr na horúcej pôde v Sarajeve proti Bosne a Hercegovine. Pod Blancovým vedením budú hrať prvýkrát, keďže nový tréner vynechal na priateľský zápas s Nórskom 11. augusta (1:2) všetkých 23 hráčov z MS 2010. Blanc nenominoval na septembrový dvojzápas nikoho z pätice hráčov, ktorí dostali zákaz reprezentovať v jednom až v 18 zápasoch. Chýba tak aj Jeremy Toulalan, ktorý dostal dištanc iba na jeden zápas a druhý v Bosne už mohol teoreticky hrať. Francúzi sa tiež budú musieť zaobísť bez špílmachera Yoanna Gourcuffa, ktorý dostal červenú kartu v poslednom zápase na MS a trest sa vzťahuje aj na kvalifikáciu.

Nominácia Francúzska:

Brankári: Cedric Carrasso (Girondins Bordeaux), Hugo Lloris (Olympique Lyon), Steve Mandanda (Olympique Marseille)
Obrancovia: Gael Clichy (Arsenal Londýn), Philippe Mexes (AS Rím), Adil Rami (OSC Lille), Mamadou Sakho (Paríž St. Germain), Bacary Sagna (Arsenal Londýn), Benoit Tremoulinas (Girondins Bordeaux)
Stredopoliari: Abou Diaby (Arsenal Londýn), Alou Diarra (Girondins Bordeaux), Lassana Diarra (Real Madrid), Yann M'Vila (Stade Rennes), Florent Malouda (Chelsea Londýn), Jeremy Menez (AS Rím), Mathieu Valbuena (Olympique Marseille)
Útočníci: Karim Benzema (Real Madrid), Kevin Gameiro (Lorient), Guillaume Hoarau (Paríž St. Germain), Loic Remy (Olympique Marseille), Louis Saha (FC Everton)

Súvisiace články