Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šok na majstrovstvách sveta! Nemci idú domov
Zdielať na

Šok na majstrovstvách sveta! Nemci idú domov

Zdroj: Twitter-germany

PETROHRAD / Zápas Južnej Kórey a Nemecka sa smutne skončil pre nemeckých fanúšikov. Počas zápasu nedokázali skórovať ani jeden gól, a tak z majstrovstiev sveta vypadli. Kórejčania v nadstavenom čase pokorili Nemcov 2:0.

 Úradujúci svetový šampión vo futbale po štyroch rokoch opäť končí už v základnej fáze. Zverenci trénera Joachima Löwa v Kazani dvakrát inkasovali v nadstavenom čase a po prehre 0:2 (0:0) obsadili v F-skupine dokonca posledné 4. miesto so ziskom len troch bodov. Nemci sa vôbec prvýkrát nedostali zo základnej skupinovej fázy a pripíšu si na konto najhoršie umiestnenie v histórii šampionátov. 

 Nemci boli statickí a nevedeli sa presadiť pred kórejskou svätyňou. Hneď po prestávke však pohrozil Goretzka hlavičkou, ktorý vytlačil gólman Čo Hjon-u. V 51. min bol na konci kombinačnej akcie Werner, ale strelou bez prípravy tesne minul. Na opačnej strane v 66. min Mun Son-min zaváhal v rozhodujúcom momente. 

Ofenzívne trápenie Nemecka proti dobre organizovaným Kórejčanom však pokračovalo aj v ďalšom priebehu. V 87. min mal rozhodnutie na hlave Hummels, ale nenamieril presne. Šok pre obhajcov titulu spôsobil v nadstavenom čase Kim Jong-gwon, ktorý strelil víťazný gól duelu. Pri nemeckej snahe aspoň o vyrovnanie pridal poistku na 2:0 do opustenej bránky Son Heung-min.

https://twitter.com/DFB_Team_EN/status/1012002224954896384

Víťazom skupiny sa napokon stalo Švédsko, ktoré v Jekaterinburgu suverénne zdolali Mexiko 3:0. Do osemfinále postúpili aj rovnako šesťbodoví Mexičania. Kórejčania obsadili v konečnej tabuľke 3. priečku s troma bodmi. 

https://twitter.com/theKFA/status/1012002994810859525 

Zostava zápasu: Nemecko: Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, J. Hector (78. Brandt) - Khedira (58. M. Gómez), T. Kroos - Goretzka (63. Th. Müller), Özil, Reus - Timo Werner
Kórejská republika: Čo Hjon-u - I Jang, Čang Hjon-su, Kim Jong-gwon, Hong Čol - I Čä-song, Čung U-jong, Čang Hjon-su, Mun Son-min (69. Ču Se-čong) - Koo Ča-čeol (56. Hwang Hi-čan, 79. Go Jo-han), Son Heung-min