Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Usain bolt vyvetrá kopačky. Podpísal zmluvu s najlepším juhoafrickým klubom
Zdielať na

Usain bolt vyvetrá kopačky. Podpísal zmluvu s najlepším juhoafrickým klubom

BRATISLAVA / Usain Bolt je fenomén. A nielen bežecký. Najrýchlejší muž planéty už dokázal, že mu to ide aj s basketbalovou loptou či na golfovom ihrisku. Teraz chce svoj talent naplno ukázať aj vo futbalových kopačkách.

Najrýchlejší muž planéty si chce splniť ďalší veľký sen. Usain Bolt ako veľký fanúšik Manchestru United sa túži stať profesionálnym futbalistom. Skúšku, či sa mu to podarí, absolvuje v drese Borusssie Dortmund.

A to už v tomto mesiaci, teda marci. Aj keď presný dátum zatiaľ ani slávny Jamajčan a ani nemecký veľkoklub nepotvrdili. "Nikdy som sa netajil, že by som rád raz hral futbal. Skúška v Borussi Dormunund ukáže či má zmysel naplno sa do toho pustiť alebo nie," povedal atlét.

No 8-násobný olympijský víťaz je rozhodnutý vydať zo seba maximum. "Zručnosti, ktoré je nevyhnutné získať za niekoľko rokov, sa hovorí o 10 000 hodinách, asi mu budú chýbať. Rýchlosť mu chýbať nebude, problém mu bude asi robiť zmena smeru keďže je vysoký," opisuje dekan FTVŠ MMarián Vanderka. 

Bolt sa o svojej vysnívanej ďalšej kariére už radil s viacerými futbalistami a trénermi, aj slávnym Alexom Fergussonom z Manchestru United. A aby sa rozohral podpísal zmluvu s najlepším juhoafrickým klubom. "Toto je môj plán nateraz," povedal Bolt.

Na futbalové trávniky vstúpil 10 mesiacov po ukončení atletickej kariéry. A o jeho prednostiach nemajú pochybnosti ani hráči v najvyššej slovenskej lige. "Jasné, že si viem predstaviť hrať proti Boltovi. Bola by to poriadna drina. Je totiž  neuveriteľne, neuveriteľne rýchly," povedal Achraf El Mahdioui z AS Trenčín. 

Legenda svetového športu sa pre svoju novú kariéru rozhodla vo veku 31 rokov a tvrdí, že ak by sa mal strápniť, tak futbal bude radšej pozerať aj naďalej len na štadióne či obrazovke. "Z môjho pohľadu je to marketingový ťah," myslí si Vanderka.

Súvisiace články