Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Posledný zápas Jána Ďuricu. Budú mi chýbať všetci, povedal
Zdielať na

Posledný zápas Jána Ďuricu. Budú mi chýbať všetci, povedal

BRATISLAVA / Ján Ďurica v utorok odohral posledný zápas za futbalovú reprezentáciu Slovenska. A to v Trnave v úlohe kapitána. Usmievavý stopér celkovo reprezentoval 91-krát, no presviedčanie, aby potiahol ešte do stovky, nezabralo.

"Možno si poplačeme po zápase, budú mi chýbať všetci," hovorí futbalista Ďurica. A to isté skonštatovali všetci jeho spoluhráči zasa o Jánovi Ďuricovi. "Škoda tohto Tvojho rozhodnutia, lebo naozaj budeš chýbať tejto super partii," povedal Marek Hamšík. "Reprezentácia príde o super futbalistu, človeka," dodáva reprezentant Norbert Gyömbér.

Bol typom futbalistu, akého by chcelo mať každé mužstvo. O svojej 13-ročnej reprezentačnej kariére by mohol pokojne napísať knihu. "Som rád, že som s ním mohol hrať už v "21", počas celej reprezentácie v A tíme," povedal bývalý reprezentant Stanislav Šesták.

Svojho času jeho cenu na trhu odhadovali na 3 milióny eur. Jedným z jeho naprísnejších kritikov bol jeho otec. A aj keď nechcel, aby utorkový zápas futbalovej reprezentácie proti Nórsku bol iba o jeho rozlúčke s reprezentáciou, všetko sa aj tak točilo okolo Jána Ďuricu. "Je veľmi poctivý a zodpovedný chlapec, pokorný, a to si myslím, že mu veľmi pomohlo v jeho kariére. Vedel prijať aj kritiku," uviedol bývalý tréner futbalovej reprezentácie Dušan Galis.

Posledný zápas onedlho 36-ročného stopéra mu budú pripomínať špeciálne kopačky, na ktorých je nielen jeho meno a slovenská vlajka, ale aj dátum a miesto, kde sa s reprezentáciou rozlúčil.

Súvisiace články