Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Futbalová tragédia. Vo veku 25 rokov zomrel mladý slovenský reprezentant
Zdielať na

Futbalová tragédia. Vo veku 25 rokov zomrel mladý slovenský reprezentant

BRATISLAVA / Niekdajší mládežnícky futbalový reprezentant SR s brazílskymi koreňmi Dionatan Teixeira v nedeľu zomrel vo svojej vlasti. Informuje o tom web britskej BBC s dôvetkom, že príčinou náhleho úmrtia 25-ročného stopéra moldavského FC Šeriff Tiraspoľ pravdepodobne je infarkt.

"Najkrajšia situácia bola, keď prišiel za mnou do kancelárie SFZ a ja som sa ho spýtal, prečo chce hrať za Slovensko. Veď za to nebudeš mať peniaze a ani nič. A on mi povedal: narodiť sa môžeš v jednej krajine ale v srdci ich môžeš nosiť aj viac," povedal bývalý tréner Ivan Galád.

Šeriff prostredníctvom vyhlásenia na klubovom webe informoval, že Teixeira v lete odcestoval do Brazílie a mal sa vrátiť do klubu. "Celý klub Šeriff, od radových zamestnancov až po vedenie, je šokovaný touto tragickou správou. Bolesť zo straty je veľká. Dionatanovým príbuzným a priateľom vyjadrujeme úprimnú sústrasť. V našich srdciach zostane navždy," uviedol moldavský klub vo vyhlásení, ktoré zdieľal web britského periodika The Guardian.

Rodák z Londriny prišiel do Šeriffu Tiraspoľ počas zimného prestupového obdobia ako voľný hráč, predtým pôsobil v anglickom prvoligovom Stoke City. "Dionatan bol veľmi obľúbeným členom tímu. Je ťažké prijať, že odišiel v takom mladom veku. Naše myšlienky a modlitby v týchto ťažkých chvíľach patria jeho mladej rodine a priateľom," citoval web Stoke City šéfa klubovej exekutívy Tonyho Scholesa.

Dionatan do Nascimento Teixeira, ktorý v roku 2009 absolvoval skúšky vo viacerých známych anglických kluboch (FC Middlesbrough, Blackburn Rovers, Newcastle United, Manchester City), získal v Moldavsku v uplynulej sezóne double - titul aj národný pohár. Bol pevnou súčasťou tímu SR "21" v kvalifikácii o postup na ME 2015 tejto vekovej kategórie, mladí Slováci vtedy v baráži stroskotali na rovesníkoch z Talianska.

"Džony, ako sme Dionatana Teixeiru familiárne prezývali, bol bezprostredný, priateľský človek. Dobre sa s ním komunikovalo, bol šikovným futbalistom. Som šokovaný touto tragickou správou. Je ťažké pochopiť, ako mohol zomrieť v takom mladom veku. Rád by som vyjadril úprimnú sústrasť jeho manželke a celej rodine. Zbohom, Džony!" uviedol Juraj Vengloš z hráčovej zastupiteľskej agentúry CSM-Agency na jej webe.

Teixeira v júni 2014 prestúpil do Stoke z Dukly Banská Bystrica. V Premier League nastúpil dvakrát, časť sezóny 2015/2016 strávil na hosťovaní v treťoligovom Fleetwood Town. Na Slovensku pôsobil aj v Košiciach, Slovane Bratislava a Ružinej.

Súvisiace články