Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slováci sa stretli s futbalovou legendou. Pelé je pre nich Boh
Zdielať na

Slováci sa stretli s futbalovou legendou. Pelé je pre nich Boh

BRATISLAVA / Legendárny Brazílčan Pelé je považovaný za najlepšieho futbalistu všetkých čias a iba zopár ľudí z česko-slovenského futbalu sa s ním stretlo osobne počas jeho kariéry. Trénovať s legendou sa teraz podarilo trom mužom z východného Slovenska.

"Ja stretnúť sa s Pelém? To bol šok. Pre mňa to bol Boh. Boh futbalu, ktorý niečo dokázal, taká legenda už žiaľ asi nebude," opisuje Marcel Vasilenko. Stano a Marcel z malého mesta Humenné a Števo z ešte menšej obce Nižné Ladičkovce trénovali s veľkým futbalistom, a to priamo na olympijskom štadióne v Barcelone.

Pelé je odborníkmi považovaný za najlepšieho futbalistu všetkých čias. Celý deň pozorne sledoval všetky tréningy. "Perfektný zážitok, na to sa nikdy nezabudne. Bola tam súťaž v penaltách, ktoré Marcel vyhral," hovorí Stanislav Schlimbach. Marcel Vasilenko hral v slovenských ligových súťažiach na poste brankára. Na olympijskom štadióne sa ako útočník postavil proti jednému z brankárov FC Barcelony. A východniar slávneho brankára Diega zakaždým prekonal. Cenu mu odovzdal samotný futbalový kráľ.

"To bolo asi zavŕšenie mojej futbalovej kariéry, to človek nezažije nieže za jeden, ale za 5 životov podarilo sa mi ho oklamať päťkrát, takže som vyhral," dodáva Marcel.

Súvisiace články