Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najprv gól pätičkou a uletená oslava, potom šokujúca smrť! Slzy sú dovolené...
Zdielať na

Najprv gól pätičkou a uletená oslava, potom šokujúca smrť! Slzy sú dovolené...

BUKOBA / Ťažko sa o tom hovorí, ťažko sa o tom píše. Je priam až neskutočné, že pár minút vie oddeliť nádherný futbalový moment okorenený nespútanou spontánnou radosťou od obrovskej tragédie. A v hlavnej úlohe je jeden a ten istý človek. Mladý a šikovný človek... R.I.P.!

Ak zomrie priamo na hracej ploche futbalista, zakaždým je to pre všetkých obrovská trauma. Ak sa také niečo stane v súboji hráčov do 20 rokov, ten bolestný moment je ešte výraznejší... Príbeh, ktorý ale teraz napísal futbal v Tanzánii, ozaj oslovuje celý svet.

Po polhodine hry dal mladík z tímu FC Mbao menom Ismail Mrisho Khalfan pohotový a pekný gól pätičkou, čo vzápätí náležite oslávil. Jeho fiesta sa niesla v štýle "ryba na suchu", a bolo to naozaj uvoľnené, vtipné a zábavné.

Necelých 20 minút po návrate z kabín sa však odohrala situácia, ktorá bola od všetkého spomínaného na míle vzdialená. Po naoko nevinnom súboji v strede ihriska, akých je v dnešnom futbale nespočetne veľa, ostal Ismail Mrisho Khalfan ležať na hracej ploche. Potom sa doslova zvíjal, jeho nohy zachvátili kŕče. Pomoc, ktorá prišla, vyznievala prinajmenšom rozpačito... Navyše, na štadióne nebola žiadna sanitka, jedine predpotopná posádka požiarneho zboru. Všetko, ako zarobené na tragédiu. A tá sa aj stala, 19-ročný futbalista zomrel! R.I.P.!

19-ročný futbalista zomrel na ihrisku

19-ročný futbalista zomrel na ihrisku

youtube.com

"Snažili sme sa zo všetkých síl!, ale už nebola zreteľná žiadna odozva, " komentoval situáciu pre tamojšie médiá jeden zo zasahujúcich lekárov. Podľa všetkého mladíkovi z Tanzánie zlyhalo fatálne srdce ako už viacerým - aj veľmi známym - futbalistom pre ním...

Súvisiace články