Jasno
14°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Najkrajší gól za 151 rokov! Na Ostrovoch ho dal hráč 5-ligového Wrexhamu!
Zdielať na

Najkrajší gól za 151 rokov! Na Ostrovoch ho dal hráč 5-ligového Wrexhamu!

WREXHAM / Wrexham Association Football Club založili v roku 1864. Je najstarším futbalovým klubom vo Walese a tretím najstarším profesionálnym klubom na svete. Napriek tomu podľa oficiálnej klubovej stránky najkrajší gól v jeho histórii padol až počas tejto jesene - teda v 151-vom roku jeho existencie! A vôbec nevadí, že Wrexham momentálne pôsobí až v piatej najvyššej anglickej súťaži.

FC Wrexham je účastníkom Vanarama National League, momentálne je v jej 24-člennej tabuľke na 8. mieste s dvojbodovou stratou na miesto zaručujúce play-off o postup.

Posekal ich ako ďatelinu!

Tri dôležité body získal Wrexham v domácom súboji proti Wellingu. V zápase padol jediný gól, no ten mal všetky atribúty takého presného zásahu, po ktorom sú vo vytrženní hráči na trávniku i diváci na tribúnach. Po faule hostí asi 45 metrov od ich brány zahrali futbalisti Wrexhamu priamy kop "na krátko" a lopty sa zmocnil 21-ročný ofenzívny stredopoliar Dominic Vose. Ten postupne obohral až šesť brániacich protivníkov (niektorých aj dvakrát...) a strelou povedľa brankára skóroval. Hlas komentátora prešiel do fistuly a Vose si plnými dúškami vychutnával oslavy, počas ktorých sa niektorí jeho spoluhráči neveriacky držali za hlavy...

Dom Vose_Wrexham_radosť

dailypost.co.uk/kentsportsnews.com