Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
SFZ uzavrela D.Strede časť štadióna. Smiešna pokuta 1000 eur!
Zdielať na

SFZ uzavrela D.Strede časť štadióna. Smiešna pokuta 1000 eur!

Zdroj: Marián Bazala

BRATISLAVA / Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) uzavrela klubu najvyššej slovenskej súťaže FC DAC 1904 Dunajská Streda časť štadióna na najbližší zápas 18. kola proti Dukle Banská Bystrica.

Trest platí pre kryté tribúny B1, B2 a nekryté tribúny B1, B2. Klub zo Žitného ostrova musí navyše zaplatiť pokutu vo výške 1000 eur.

DK SFZ potrestala FC DAC za hrubé nešportové správanie divákov (použitie pyrotechniky s prerušením hry, vulgárne pokriky na hráča hostí, transparent šíriaci extrémistické, radikálne a provokačné prejavy) počas domáceho zápasu 16. kola proti FK Senica (3:0), ktorý sa konal v sobotu 1. novembra. Na tribúne v Dunajskej Strede sa objavil veľký nápis "Danke - Grazie 1938. Nov.2.", pričom v uvedený deň tzv. Viedenská arbitráž rozhodla o pripojení južného územia Slovenska k horthyovskému Maďarsku.

"FC DAC 1904 nesúhlasí s rozhodnutím disciplinárnej komisie a rozsah trestu považuje za neadekvátny k tomu, čo sa udialo na štadióne počas zápasu. Konštatujeme, že DK SFZ vedená pánom Vlkom nie prvýkrát uplatnila prísnejší meter voči Dunajskej Strede, pričom trestá najmä divákov, ktorí nemajú s celou záležitosťou nič spoločné," cituje sobotňajšie vydanie denníka Šport stanovisko Dunajskej Stredy.

Súvisiace články