Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
VIDEO. Za likvidačný faul Szarku na Kóňu trestné oznámenie!
Zdielať na

VIDEO. Za likvidačný faul Szarku na Kóňu trestné oznámenie!

SENICA / Predstavitelia FK Senica sú rozhodnutí zákrok Ákosa Szarku z DAC Dunajská Streda na Tomáša Kóňu, ktorý v zápase 25. kola futbalovej Corgoň ligy utrpel podľa diagnózy zlomeninu ihlice a má utrhnuté väzy v členku, riešiť právnou cestou.

Po tvrdom faule musel útočník hostí, ktorý v remízovom stretnutí (3:3) strelil v prvom polčase dva góly, opustiť hraciu plochu pre červenú kartu.

"Spolu s Tomášom budeme tento podľa nás trestný čin riešiť i právne. Z nášho pohľadu v tom bol jasný úmysel. Takéto veci nielen do futbalu, ale do celého športu a vôbec ani do života rozhodne nepatria,“ uviedol pre klubovú stránku senický prezident Viktor Blažek.

Szarka sa zozadu vytúril na Kóňu a skočil mu na nohu. "Vôbec som protihráča nevidel, nevedel som o ňom. Až som zrazu ucítil obrovskú bolesť a ocitol som sa na trávniku. Od toho momentu si toho veľa nepamätám. Zatiaľ som nemal ani chuť pozrieť si zákrok na videu, asi ani mať nebudem. Možno neskôr. Teraz sa mi na to veľmi spomínať nechce,“ poznamenal pre fksenica.eu T. Kóňa.

Ešte v sobotu večer odviezla člena širšieho kádra slovenskej reprezentácie sanitka do skalickej nemocnice

Po nutných vyšetreniach však strávil noc doma. V nedeľu sa Kóňa presunul do bratislavskej nemocnice, kde sa podrobil ďalším vyšetreniam vrátane magnetickej rezonancie a možno sa nevyhne operácii.

"Neviem povedať, či pôjdem pod skalpel alebo nie. Každopádne si na nejakú dobu od futbalu určite oddýchnem," povedal s úsmevom cez slzy rodák z Nitry, ktorý už niečo podobné vo svojej kariére zažil. "Je to presne sedem rokov, čo som mal zlomenú druhú nohu. Bol som vtedy v pražskej Sparte. Vtedy však šlo o komplikovanú dvojitú zlomeninu. Šli sme do toho s protihráčom narovnako. Bol to súboj o loptu, bohužiaľ, stalo sa," zaspomínal na nepríjemné chvíle Kóňa, ktorý vtedy vynechal približne rok.

Zákrok Szarku zo sobotňajšieho popoludnia bol však z inej kategórie. "Nechce sa mi k tomu nejako vyjadrovať. Szarku ani veľmi nepoznám, viem, že pred niekoľkými rokmi bol v Senici na skúške. Nikdy sme nemali spolu žiadny konflikt. Ani v sobotnom zápase, ani nikdy pred tým. Neviem, prečo to spravil. Ani ma po stretnutí nekontaktovali, aby sa mi ospravedlnil. Myslím si však, že by som mu to nedokázal odpustiť," uzavrel Tomáš Kóňa.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články