Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Gold Cup piatykrát pre USA, rozhodol Shea
Zdielať na

Gold Cup piatykrát pre USA, rozhodol Shea

CHICAGO / Víťazom futbalového šampionátu krajín Strednej a Severnej Ameriky a karibskej oblasti - CONCACAF Gold Cup sa piatykrát v histórii stala reprezentácia Spojených štátov amerických.

Podujatie sa od roku 1991 volá Gold Cup a pod týmto názvom na ňom triumfovali Američania vo všetkých piatich prípadoch. V nedeľňajšom finále v Chicagu zvíťazili USA nad Panamou najtesnejším rozdielom 1:0 (0:0). O jediný gól duelu sa postaral v 69. min stredopoliar anglického Stoke City Brek Shea, ktorý bol na ihrisku len minútu, keď krátko pred presným zásahom vystriedal Joea Coronu. Na ihrisko sa dostal aj Rolando Blackburn, ktorý ešte v minulej sezóne hrával za corgoňligový klub FK Senica. V súčasnosti pôsobí vo švédskom BK Häcken.

Na ostatných siedmich edíciách šampionátu krajín Strednej a Severnej Ameriky a karibskej oblasti sa z víťazstva vždy tešili Mexiko alebo USA.

Výsledok finále futbalového šampionátu krajín Strednej a Severnej Ameriky a karibskej oblasti - CONCACAF Gold Cup:

USA - Panama 1:0 (0:0)
Gól: 69. Shea, ŽK: 63. Bedoya, 90. E. Johnson, 90.+ Shea - 90.+ Parris, 90.+ J. Jiménez

USA: Rimando - Besler, Goodson, Parkhurst, Beasley, Beckerman - Bedoya (89. O. González), Holden (23. Diskerud), Corona (68. Shea) - L. Donovan, E. Johnson
Panama: Penedo - Parris, C. Rodríguez, R. Torres, Chen - M. Sánchez, G. Gómez (74. R. Blackburn), Godoy, Quintero - B. Pérez, G. Torres (64. J. Jiménez)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, USA vyhralo Gold Cup

Súvisiace články