Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
K belasým člen najlepšej jedenástky srbskej ligy
Zdielať na

K belasým člen najlepšej jedenástky srbskej ligy

BRATISLAVA / Futbalisti Slovana Bratislava dnes odštartovali so 14 hráčmi letnú prípravu na nastávajúcu sezónu. Už aj so srbským legionárom Milošom Josimovom. Podľa trénera Samuela Slováka chcú belasí zopakovať zisk "slovenského double" a súčasne preraziť v pohárovej Európe.

Aj 18-ročný talent z Dubnice

Okrem 28-ročného ľaváka Josimova prišiel do kádra úradujúceho majstra aj 18-ročný stredopoliar Matej Jakúbek z MFK Dubnica. Z hosťovania v Zlatých Moravciach sa vrátil Karol Mészáros a v DAC Dunajská Streda ukončil hosťovanie brankár Martin Poláček. Opačným smerom putoval Filip Lukšík, ktorý sa vrátil do holandského klubu ADO Den Haag a gólmanovi Pavlovi Kováčovi skončilo hosťovanie z MFK Dubnica.

Tam, kde najviac tlačila topánka

"Josimov je typ hráča, ktorý nám chýbal tam, kde nás najviac tlačila topánka, pretože Filip Lukšík u nás skončil. Lukáš Pauschek hrával na poste ľavého obrancu ako pravák. Takže sme hľadali hráča, ktorý je ľavák. Miloš Josimov bol v Jedenástke roka v srbskej lige, takže určite má svoju kvalitu. Uvidíme, ako zapadne do mužstva, ale ja verím, že mužstvu pomôže," povedal tréner Slovana Samuel Slovák, ktorý má platnú zmluvu do 30. júla, pričom novú by mal podpísať v najbližších dňoch.

Ešte chcú hrot, bude to Čech Fořt?

Belasí, ktorí absolvujú okrem domácej prípravy aj tri zápasy s českým klubmi v rámci Československého futbalového týždňa, počítajú ešte s príchodom hrotového útočníka. Skloňuje sa meno českého legionára Pavla Fořta, ktorý naposledy pôsobil v Dyname Drážďany. Slovanisti sa potrebujú posilniť aj preto, že sa predstavia v 2. predkole Ligy majstrov 2013/2014. 

Aj atraktívnejší herný prejav

"Čaká nás reprezentácia v európskom klubovom pohári, kde chceme uhrať čo najlepší výsledok a byť v hre čo najdlhšie. Rozhodne to nebude jednoduché, podľa mňa to je výrazný cieľ. A samozrejme, že sa budeme snažiť obhájiť to, čo sme v minulej sezóne dosiahli. Všetko sa dá zlepšovať, preto aj my by sme chceli zatraktívniť herný prejav. Čiže, ja si tú motiváciu vždy viem nájsť, pre mňa to nebol nikdy problém. Áno, získali sme double, ale pred nami sú ďalšie výzvy, ktoré chceme splniť čo najlepšie. Určite je o čo hrať, napokon veľkou motiváciou je aj hrať o diváka," zhrnul Samuel Slovák.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Miloš_Josimov_futbal_Slovan

SITA - Miloš Josimov, posila Slovana Bratislava

Súvisiace články