Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
7. slovenský titul pre Slovan! Belasí prevzali trofej
Zdielať na

7. slovenský titul pre Slovan! Belasí prevzali trofej

BRATISLAVA / Z rúk šéfa Únie ligových klubov Dušana Tittela prevzali futbalisti Slovana Bratislava v stredu na Pasienkoch majstrovskú trofej, ktorú získali za siedmy ligový titul v samostatnej slovenskej histórii.

Následne potom odštartovala v relatívne komornej atmosfére majstrovská oslava s belasým šampanským.

Slovanisti mali istotu titulu už pred zápasom 32. kola

S domácim publikom sa tak  rozlúčili výhrou 4:0 nad FC Nitra. "Pocity sú výborné, pretože máme za sebou úspešnú sezónu s double, čo je veľmi dobré. Nebolo to jednoduché, ale dnes sme odohrali dobrý zápas s Nitrou a pred vlastnými fanúšikmi sme sa rozlúčili so cťou. Ďakujem všetkým ľuďom, ktorí nás podporili počas celej sezóny. Fanúšikov síce nebolo veľa, ale treba byť vďačný za tých, ktorí na štadión prišli," povedal tréner Samuel Slovák, ktorý získal so Slovanom štyri tituly ešte ako hráč a teraz premiérový ako tréner. "Je to obrovský rozdiel získať titul ako hráč a potom ako tréner. Osobne mám však všetky tie majstrovské tituly rád."

Belasí mohli oslavovať už po zápase 29. kola v Trenčíne (1:4), ale nepodarilo sa im to ani v domácom zápase 30. kola, v ktorom remizovali s Ružomberkom 2:2. "Pocity z titulu sú úžasné. V podstate sme čakali dva zápasy a tretí rozhodol za nás Ružomberok. Nie je to však len výsledok posledných troch zápasov, ale je to práca mužstva za celú sezónu. Osobne zažívam majstrovské oslavy už druhýkrát, ale je to rovnako úžasné ako po prvý raz," povedal Lukáš Pauschek.

Na Pasienkoch oslavovali všetci domáci futbalisti

Rovnako tak aj členovia realizačného tímu v belasých dresoch. Na prsiach mali nápis double 2013, na chrbte zasa číslo 19, ktoré zastupuje počet majstrovských titulov spoločne s federálnymi titulmi a trofejami z vojnového obdobia. Približne 500 fanúšikov sa zhromaždilo pod tribúnou, kde oslavovali svojich miláčikov s majstrovskými medailami.    

"Pri tých oslavách na tribúne som bol šikovný, takže som sa relatívne uhol, som suchý a nesmrdím," rozhovoril sa stredopoliar Erik Grendel. "Je to môj druhý titul a druhý double za posledné štyri roky. Som rád, že sa nám to podarilo opäť a teraz to ideme osláviť. Trošku sme si ten finiš skomplikovali sami, pretože sme nevedeli urobiť ten posledný krok. Sme veľmi radi, že sme napokon získali majstrovský titul s takým bodovým náskokom, takže aj fanúšikovia môžu byť spokojní."

Svoj premiérový titul získal Filip Hlohovský

Talentovaný mladík prišiel do Slovana z Trenčína. "Prišiel som do Slovana s tým, aby som získal nejaké trofeje. Sú to moje prvé majstrovské oslavy. Chceme si to čo najviac užiť, pretože prvýkrát je prvýkrát. Proste sa na to teším a užívam si to. Ja šampanské príliš neobľubujem, lebo som celý lepkavý od toho. Ochutnal som to, ale uvidíme, čo bude večer," povedal Hlohovský, ktorý sa spoločne s ďalším vlasáčom Filipom Lukšíkom nechali ostrihať dohola. "Ešte v zime sme sa dohodli s Filipom, že ak získame double, tak pôjdu vlasy dolu. Nechali sme sa ostrihať ešte v nedeľu."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, Slovan oslavy

Súvisiace články