Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
V Trnave zápas o všetko, v Trenčíne o pohárovú účasť
Zdielať na

V Trnave zápas o všetko, v Trenčíne o pohárovú účasť

Zdroj: sita, Karhan Trnava

BRATISLAVA / Dnes iba na HUSTE.tv budete mať možnosť sledovať všetky zápasy 32. kola futbalovej Corgoň ligy pohodlne z jedného miesta.

Takýto prehľad, ako dnes budú mať diváci huste.tv, by potrebovali aj tímy, ktorým ide o veľa.

Ťahákmi 32. kola Corgoň ligy budú predovšetkým zápasy v Trnave a Trenčíne. Spartak si zahrá v šesťbodovom stretnutí o záchranu proti Banskej Bystrici a Trenčania privítajú v priamom súboji o pohárové priečky Ružomberok. Už istý majster Slovan hostí Nitru, posledný Prešov cestuje do Žiliny, kde sa vynasnaží odvrátiť hrozbu zostupu.

Všetky zápasy sleduj LIVE len na HUSTE.tv!

Spartak Myjava - MFK Košice (streda, 17.30)

Po domácom neúspechu s Trenčínom ukončila Myjava skvelú desaťzápasovú sériu bez prehry. Teraz privíta na domácom trávniku MFK Košice, pričom práve víťazstvom v košickom Čermeli začal nováčik svoju úspešnú púť. Víťazstvo 2:1 bolo začiatkom marca prekvapením, veď zverenci trénera Jána Kozáka dovtedy doma neprehrali a aj v inkriminovanom zápase boli lepším mužstvom. Teraz môžu Kopaničiarom vrátiť požičané a zároveň sa naďalej udržať v hre o európske poháre. Košičania v prvom tohtosezónnom zápase na Myjave prehrali 1:3, v Slovnaft Cupe však tohto nepríjemného súpera vyradili. Ak vyhrajú domáci, dotiahnu sa na Košičanov na rozdiel jediného bodu.

FK Senica - FC ViOn Zlaté Moravce (streda, 17.30)

Senica musí po neúspechu v Ružomberku poriadne zabojovať, aby si potvrdila druhé miesto v corgoňligovej tabuľke. Z ostatných štyroch zápasov totiž až tri prehrala a vyzerá to, akoby jej dochádzal dych. Zlaté Moravce sú v tabuľke ôsme a nižšie by už zrejme klesnúť nemuseli. ViOn v predchádzajúcom kole doma zdolal Slovan, ktorého hráči už mali vo vrecku majstrovský titul. Predpokladáme, že Zlaté Moravce si tentoraz určite trúfnu aj na druhý najsilnejší tím súťaže.

ŠK Slovan Bratislava - FC Nitra (streda, 17.30)

Slovan je majster, Nitra zachránená. Oba tímy si dopriali cez víkend oslavu po splnení svojho výsledkového cieľa. Bratislavčania sa už ako noví majstri môžu úplne uvoľniť, ale na druhej strane, ak si nechcú pohnevať fanúšikov, mali by konečne zabrať naplno. Nevyhrali totiž už trikrát po sebe a určite by neboli radi, ak by sa na nich spomínalo ako na majstra, ktorý vypustil záver sezóny. Nitrania majú úžasnú formu, neprehrali už osem zápasov v rade, z toho šesťkrát zvíťazili. Slovan však neporazili v siedmich dueloch po sebe od augusta 2010.

AS Trenčín - MFK Ružomberok (streda, 17.30)

Priamy súboj dvoch ašpirantov na účasť v predkole Európskej ligy UEFA by mal byť jedným z najzaujímavejších duelov 32. kola Corgoň ligy. Trenčanov nakoplo víťazstvo na Myjave, keď predtým hrali ako na hojdačke. Ružomberok naďalej prekvapuje všetkých neprajníkov a vyšvihol sa už na piate miesto len s dvojbodovou stratou práve na mužstvo trénera Adriána Guľu. Bola by to na Liptove senzácia, ak by sa „Ruža“ vrátila v stredu večer domov s tromi bodmi a zároveň tretím miestom v tabuľke. Možno budú hráči MFK hrať aj na svojho kapitána a najväčšiu hviezdu tímu Tomáša Ďubeka, ktorý je s 13 gólmi už druhým najlepším strelcom Corgoň ligy a na vedúceho Davida Depetrisa stráca tri góly.

Spartak Trnava - Dukla Banská Bystrica (streda, 17.30)

Zápas o všetko odohrajú na Štadióne Antona Malatinského. Trnava privíta Banskú Bystricu, bude hrať jedenásty tím tabuľky proti desiatemu. Víťaz tejto konfrontácie sa priblíži k záchrane a možno si ju už aj definitívne poistí, no porazený sa bude strachovať až do poslednej sekundy celej sezóny. Obaja majú na konte zhodne po 32 bodov, vo vzájomných zápasoch uspel v tejto sezóne vždy domáci tím a v Slovnaft Cupe bol šťastnejší Spartak. Dukla prežíva obrovskú krízu, v ostatných piatich dueloch získala iba jediný bod a vyhrala len raz z ostatných desiatich pokusov. Aj preto je miernym favoritom tohto mimoriadne dôležitého zápasu Trnava.

MŠK Žilina - 1. FC Tatran Prešov (streda, 17.30)

Azda najhorúcejší kandidát na vypadnutie prešovský Tatran cestuje na pôdu Žiliny. Hosťom pôjde o všetko v zápase dvoch tímov, ktoré by radi čo najskôr zabudli na totálne zbabranú sezónu. Žilinčania už na svojom postavení v strede tabuľky nič nezmenia. Tatran je však posledný a ak nepozbiera dôležité body v posledných dvoch zápasoch sezóny, minimálne na rok sa s Corgoň ligou rozlúči. Prešovčania pod vedením nového trénera Jozefa Bubenka ešte nevyhrali, ba ani neskórovali, a tak im pomôže snáď už len živá voda a nejaká mágia.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články