Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hviezdy v útlme? Real Madrid do finále cez Barcelonu
Zdielať na

Hviezdy v útlme? Real Madrid do finále cez Barcelonu

Zdroj: sita, El clásico

BARCELONA / Futbalisti Realu Madrid postúpili do finále španielskeho Kráľovského pohára. V utorkovej odvete semifinále Copa del Rey zdolali hráči "bieleho baletu" odvekého rivala FC Barcelona na Nou Campe 3:1 (1:0) a po nerozhodnom výsledku 1:1 v prvom meraní síl sa tešili z účasti v rozhodujúcom dueli o celkový primát.

Dva góly Realu strelil portugalský reprezentant Cristiano Ronaldo (prvý z pokutového kopu a druhý poľahky do prázdnej bránky po brejku a strele Di Maríu), už na hrozivých 3:0 pre hostí zvýšil v 68. min francúzsky zadák Varane, ktorý sa presadil aj v januárovom prvom semifinálovom meraní síl. Za katalánsky tím, ktorý obhajoval domáci pohárový triumf, znížil v 89. min ľavý obranca Jordi Alba.

V utorok išlo o 223. kapitolu El Clásico. Lepšiu bilanciu má Real Madrid, ktorý zaznamenal dovedna 89 víťazstiev, "Barca" má o tri menej, až 48 zápasov sa skončilo nerozhodne. Skóre hovorí tiež v prospech madridského mužstva 376:360. V Kráľovskom pohári narazili na seba obaja rivali spolu 33-krát: Barcelona dosiahla 15 triumfov, Real 11 a sedemkrát sa rozišli tímy zmierlivo. Je zaujímavé, že najväčší športoví rivali na Pyrenejskom polostrove sa v prvom oficiálnom súťažnom dueli stretli v semifinále Copa de la Coronación v roku 1902, keď Barcelona zvíťazila nad Realom 3:1. Najbližšie si "skrížia zbrane" v ligovom dueli 3. marca 2013 v španielskej metropole.

Real Madrid sa vo finále Kráľovského pohára 2012/2013 stretne s úspešnejším z dvojice Atlético Madrid - FC Sevilla, odveta tohto semifinále sa hrá v stredu 27. februára. V prvom stretnutí zvíťazilo Atlético doma 2:1.

Výsledok utorkového odvetného stretnutia semifinále španielskeho Kráľovského pohára vo futbale - Copa del Rey (hrá sa na odvety):

FC Barcelona - Real Madrid 1:3 (0:1) - prvý zápas 1:1, do finále postúpil Real Madrid
Góly: 89. Jordi Alba - 13. a 57. Cristiano Ronaldo (prvý z pok. kopu), 68. Varane

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články