Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na HUSTE.tv štartuje Corgoň liga, vysielame všetkých 84 zápasov
Zdielať na

Na HUSTE.tv štartuje Corgoň liga, vysielame všetkých 84 zápasov

Zdroj: fk senica

BRATISLAVA / Už tento piatok štartuje na slovenských trávnikoch futbalová Corgoň liga. Všetkých 84 jarných duelov bude vysielať už tradične aj HUSTE.tv!

Prvé jarné, celkovo 20. kolo najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2012/2013, sa bude hrať v stanovenom termíne koncom tohto týždňa (1. - 3. marca). Potvrdil to prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Dušan Tittel po pondelňajšom popoludňajšom zasadnutí výkonného výboru tohto riadiaceho orgánu dvoch najvyšších slovenských futbalových súťaží.

Iba jedna zmena

"Jarná časť Corgoň ligy sa začne podľa pôvodného harmonogramu. Rozhodli sme tak aj na základe vyjadrení zástupcov jednotlivých klubov," skonštatoval D. Tittel a pokračoval: "Prišlo iba k jednej zmene dejiska. Na základe dohody klubov Trenčína a Myjavy a následnom súhlasnom stanovisku členov výkonného výboru ÚLK sa sobotňajšie stretnutie 20. kola odohrá na ihrisku v Trenčíne a duel 31. kola sa potom uskutoční v Myjave."

Plánovanému začiatku odvetnej časti Corgoň ligy by mohlo zabrániť iba zlé počasie. "So zástupcami jednotlivých mužstiev sme a budeme v spojení. Vo štvrtok navyše absolvujeme inšpekčnú cestu v kluboch, ktoré nastúpia počas víkendu v domácom prostredí. Podľa dnešných vyjadrení predstaviteľov ´domácich´ mužstiev je situácia u nich priaznivá a stretnutia sa môžu odohrať. Uvidíme, aké bude počasie koncom týždňa. Dúfam, že sa nezhorší. Verím, že sa začne všetko podľa plánu, stanoveného harmonogramu a odohrá sa kompletných šesť duelov," dodal šéf ÚLK Dušan Tittel.

V piatok Slovan vs ViOn

Už v piatok 1. marca o 17.30 h privíta líder tabuľky ŠK Slovan Bratislava na Pasienkoch druhý tím poradia FC ViOn Zlaté Moravce. "Momentálne je naše ihrisko bez snehu. Ak nebude pršať, alebo sa nejakým iným spôsobom rapídne nezmenia poveternostné podmienky, malo by sa u nás bez problémov hrať," uviedol pre portál corgonliga.sk generálny riaditeľ ŠK Slovan Petr Kašpar. Na margo aktuálneho stavu hracej plochy sa pre spomenutý web vyjadrili aj zástupcovia ďalších piatich ´domácich´ mužstiev. Peter Pekara z klubu MŠK Žilina pred duelom s Duklou Banská Bystrica poznamenal: "Vyhrievanie trávnika sme spustili už 8. februára. Cez víkend sme na ňom bez problémov odohrali generálku s Trenčínom. Myslím si, že rovnaký scenár, čo sa týka možnosti odohratia duelu s Bystričanmi, bude aj v sobotu.“
Optimistom pred domácim stretnutím s FC Nitra je aj generálny manažér FC Spartak Trnava Jozef Valovič: "Trávnik vyhrievame už takmer tri týždne, ihrisko je v súčasnosti suché. Keby do soboty nasnežilo, môžu nastať určité problémy, ale ak sa tak nestane, tak sa u nás bude stopercentne hrať.“ Obdobný názor prezentoval aj športový riaditeľ MFK Košice Ivan Kozák pred súbojom s 1. FC Tatran Prešov: "V súčasnosti je naše ihrisko pripravené na zápas. Otázne je, ako sa do soboty ´zachová´ počasie. Ak nás do víkendu neprekvapia väčšie zrážky, myslím si, že duel úvodného jarného kola by sa mal na našom trávniku bez problémov odohrať.“ V Trenčíne nie je problém s hracou plochou, svedčia o tom slová marketingového manažéra Igora Schlesingera: "Myjavčanom sme vyšli v ústrety. Keďže oni by do soboty nestihli dať ihrisko do poriadku, tak sme si domáce prostredia v našich vzájomných zápasoch vymenili. U nás máme k dispozícii umelý trávnik, takže v tom by nemal byť žiadny problém.“

Štyri zápasy v sobotu

Spomenuté štyri stretnutia v Žiline, Trnave, Košiciach a Trenčíne majú výkop v sobotu 2. marca o 14.30 h. Prvé jarné kolo zakončí v nedeľu 3. 3. o 14.30 h zápas FK Senica - MFK Ružomberok. "Dnes je u nás trávnik zelený, takže my by sme boli schopní odohrať zápas 20. kola už teraz. Domnievam sa, že ak nás neprekvapí nejaké intenzívnejšie sneženie a do nedele nenapadne nejakých 30 centimetrov nového snehu, tak sa u nás bude hrať,“ uviedol pre portál corgonliga.sk prezident FK Senica Viktor Blažek.

Členovia ÚLK v pondelok predpoludním schválili všetkým dvanástim účastníkom Corgoň ligy súpisky pre jarnú časť sezóny 2012/2013. "Som rád, že kluby pristúpili veľmi zodpovedne k plneniu svojich povinností a napokon všetky splnili požadované kritériá Únie ligových klubov, trénersko-metodickej, matričnej či zdravotnej komisie. V poriadku sú aj personálne otázky v jednotlivých tímoch," povedal pre agentúru SITA riaditeľ Únie ligových klubov pre Corgoň ligu Dušan Huňady.

Aktualizovaný program a obsadenie rozhodcov vo futbalových zápasoch Corgoň ligy 2012/2013, ktoré sú na programe v piatok 1. marca a počas víkendu 2. - 3. marca 2013 (po schválenej výmene domáceho prostredia v zápase Trenčín - Myjava):

Corgoň liga - jarná časť sezóny 2012/2013 - 20. kolo:
Sleduj LIVE na HUSTE.tv

piatok 1. marca -
o 17.30 h: ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce (rozhodujú: Leško - E. Weiss, Mikulaj)
sobota 2. marca -
o 14.30 h: AS Trenčín - Spartak Myjava (Valášek - Benko, Vorel),
FC Spartak Trnava - FC Nitra (Pavlík - Slyško, Kubačka),
MŠK Žilina - FK Dukla Banská Bystrica  (Sedlák -Ádám, Bobko),
MFK Košice - 1. FC Tatran Prešov (Trutz - T. Somoláni, Poláček)

nedeľa 3. marca -
o 14.30 h: FK Senica - MFK Ružomberok (Chmura - Brendza, Jenčura)