Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Beckham (37) priniesol PSG proti Marseille šťastie
Zdielať na

Beckham (37) priniesol PSG proti Marseille šťastie

PARÍŽ / David Beckham už počas svojej futbalovej kariéry preskákal všeličo, ale napriek tomu priznal pohnutie počas svojho štvrťhodinového nedeľňajšieho debutu za parížsky St. Germain.

Tréner Carlo Ancelotti ho poslal na trávnik v 76. minúte šlágra 26. kola najvyššej francúzskej súťaže proti Olympique Marseille. Domáci v tom čase v Parku princov viedli 1:0. Anglický stredopoliar im priniesol šťastie, Zlatan Ibrahimovič v nadstavenom čase uzavrel skóre na 2:0 a Parížania si upevnili postavenie lídra Ligue 1.

"Je fantastické, ako ma všetci prijali pred zápasom a aj keď som nastupoval. Som veľmi hrdý a šťastný, že som vo svojom veku dostal takúto príležitosť v špičkovom tíme. Hrať s takýmito výbornými futbalistami, to je paráda," povedal 37-ročný bývalý kapitán anglickej reprezentácie. Pred nedeľou naposledy absolvoval súťažný duel 1. decembra minulého roka v drese amerického Los Angeles Galaxy. Zmluvu s PSG podpísal do konca sezóny, milión dolárov z platu venoval detskej charite v Paríži. Znechutiť sa nenechal ani nezaradením do základnej zostavy. "Vzhľadom na môj vek a okolnosti príchodu do tímu som nemohol čakať, že začnem od prvej minúty. Napriek tomu netajím, že to je môj cieľ," pokračoval Beckham, ktorý sa napriek mrazivému počasiu ochotne delil o svoje dojmy zo stretnutia: "Vyhrávali sme o jeden gól. Keby sme inkasovali po mojom príchode... Bol som trochu nervózny, našťastie gól padol na správnej strane."

Beckhamovo parížske dobrodružstvo môže mať pokračovanie už v stredu - a opäť proti Olympique Marseille. PSG odohrajú proti tomu istému súperovi osemfinále Francúzskeho pohára. "Nevylučujem to. Marco Verratti má trest, možno bude hrať David," naznačil Ancelotti.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Beckham vs Marseille

sita

Súvisiace články