Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slováci na šampionát nepostúpili, prehrali aj v Holandsku
Zdielať na

Slováci na šampionát nepostúpili, prehrali aj v Holandsku

Holandsko "21" - SR "21" 2:0 (0:0), prvý zápas: 2:0, na ME 2013 postúpilo Holandsko "21"

Futbalisti slovenskej reprezentácie do 21 rokov prehrali v pondelňajšom odvetnom zápase baráže o postup na majstrovstvá Európy 2013 tejto vekovej kategórie s holandskými rovesníkmi 0:2 (0:0). Góly "oranjes" dali Georginio Wijnaldum a Luuk de Jong, ktorý skóroval z pokutového kopu.

Zverenci Ivana Galáda prehrali v minulotýždňovom prvom dueli s 0:2, na budúcoročný kontinentálny šampionát do Izraela teda postúpili Holanďania.

Výsledok - baráž - odveta:

Holandsko "21" - SR "21" 2:0 (0:0), prvý zápas: 2:0, na ME 2013 postúpilo Holandsko "21"

Góly: 56. Wijnaldum, 67. L. de Jong (z pok. kopu), ŽK: 34. Van Haaren - 64. M. Mikovič, 66. Pauschek, rozhodoval: Hansen (Dán.)

Holandsko "21": Zoet - Leerdam, Bruma, Nuytinck, Blind - Van Haaren (46. Wildschut), Van Ginkel (84. Bacuna) - Wijnaldum, Maher, Cabral - L. de Jong (85. Zeefuik)
SR "21": Šulla - Pauschek, Kolčák, Gyömbér, Čonka - F. Kiss (46. J. Greguš), Považanec - Mak, M. Mikovič (77. Škvarka), Holúbek - Oršula (69. Vojtuš)

Slováci začali nebojácne a výsledkom ich snahy boli tri rohové kopy v úvodnej 12-minútovke. Hostia sa mohli ujať vedenia v 15. min, ale tečovaný priamy kop Holúbka s námahou vyrazil holandský gólman. O dve minúty neskôr nevyužil obrovskú príležitosť Wijnaldum, ktorý z hranice pokutového kopu prestrelil bránku. Hra sa postupne vyrovnala a domáci sa po štvrťhodine častejšie dostávali na polovicu súpera. Brankár Šulla mal prácu so strelou autora dvoch gólov z prvého zápasu Van Ginkela. Päť minút pred koncom riadneho hracieho času prvého dejstva Makova strela ľavačkou spoza pokutového územia preletela len tesne ponad bránku. Vzápätí mal z protiútoku šancu Maher, ale Šulla si poradil s jeho nevýrazným zakončením. Mužstvá odchádzali do šatní za bezgólového stavu.

V 54. min nevyužil obrovskú príležitosť De Jong, keď obetavo zasiahol Šulla. Slovenský gólman skrotil aj pekne zahratý priamy kop Cabrala. Hosťujúci gólman kapituloval až v 56. min. Center Cabrala sklepol hlavičkou pred bránku urastený De Jong a pre Wijnalduma už nebol problém skórovať - 1:0. Aktívny Cabral mal aj ďalšiu šancu, jeho technická strela ľavačkou len tesne minula pravú žrď. Druhý gól domácich pridal z pokutového kopu De Jong, ktorý potrestal faul Pauscheka. Čestný úspech hostí si mohol pripísať striedajúci Škvarka, ktorý pár sekúnd po príchode na ihrisko technickou strelou len tesne minul pravý horný roh bránky domácich. Do konca stretnutia už neskóroval ani jeden tím a Holanďania si s prehľadom zabezpečili účasť na ME 2013 tejto vekovej kategórie.

Súvisiace články