Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Muamba si vychutná zápas Boltonu priamo v hľadisku
Zdielať na

Muamba si vychutná zápas Boltonu priamo v hľadisku

Stredajší futbalový zápas v anglickej Premier League medzi Boltonom Wanderers a Tottenhamom Hotspur si naživo vychutná aj Patrice Muamba.

Dvadsaťštyriročný stredopoliar sa zotavil zo srdcovej príhody, ktorá ho postihla 17. marca vo štvrťfinálovom dueli FA Cupu práve proti Tottenhamu. Muamba skolaboval priamo na ihrisku, pričom jeho srdce prestalo biť až na 78 minút. Z nemocnice ho prepustili pred dvoma týždňami.

"Je skvelé byť vonku a robiť normálne každodenné veci," uviedol v utorok na Twitteri Patrice Muamba. "Sme veľmi šťastní, že privítame Patricea a jeho rodinu na Reebok Stadium. Všetci sa tešíme, že ho opäť uvidíme," uviedol tréner Boltonu Owen Coyle na oficiálnej klubovej stránke a doplnil: "Šťastnou náhodou sa v zápase stretnú práve tieto dva tímy a Fabrice môže byť pri tom. Viem, že samotný hráč sa chce poďakovať členom oboch fanúšikovských táborov za podporu." Predmetné stretnutie sa uskutoční v stredu 2. mája s úvodným výkopom o 21.00 h SELČ a pre obe mužstvá má nielen ľudský, ale aj veľký športový význam.

V tabuľke štvrtý Tottenham bojuje o účasť v pohárovej Európe, osemnásty Bolton sa pokúša zachrániť medzi anglickou elitou. Wanderers sú na priečke znamenajúcej zostup, ale majú rovnaký počet bodov ako v poradí pred nimi stojaci Queens Park Rangers, ktorí sú mimo ohrozenia. Hotspur majú na konte 62 bodov, čo je rovnako ako piaty Newcastle a len o bod viac ako šiesty FC Chelsea. Do pohárovej Európy sa kvalifikuje prvých päť tímov.

Do úvahy prichádza aj možnosť, že Chelsea vyhrá Ligu majstrov 2011/2012 a keď bude v tabuľke na šiestej priečke aj po skončení ligovej sezóny, kvalifikuje sa priamo do skupinovej fázy kontinentálneho pohára číslo jeden z pozície obhajcu trofeje. V európskych pohároch by sa pri takejto konštelácii predstavilo sexteto anglických klubov.

Súvisiace články