Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muamba bol 78 minút mŕtvy, vyhlásil lekár Boltonu
Zdielať na

Muamba bol 78 minút mŕtvy, vyhlásil lekár Boltonu

Futbalový stredopoliar Fabrice Muamba, ktorý skolaboval v sobotňajšom zápase anglického pohára proti Tottenhamu, bol podľa klubového lekára Boltonu viac ako hodinu mŕtvy.

Muamba utrpel v spomínanom zápase tesne pred polčasovou prestávkou zástavu srdca. Lekári ho oživovali na mieste, neskôr ho previezli do londýnskej nemocnice, kde sa nachádza na jednotke intenzívnej starostlivosti. Podľa posledných správ sa stav záložníka Boltonu každým dňom zlepšuje. Klubový lekár Jonathan Tobin vyhlásil, že Muambovo srdce prestalo pracovať na 48 minút pred jeho hospitalizáciou v nemocnici a neskôr ešte približne na polhodinu.

"V tom čase bol z praktického hľadiska mŕtvy," povedal Tobin. "Fabrice utrpel srdcovú zástavu, pri ktorej srdce vykazuje elektrickú aktivitu, ale nevykazuje žiadne známky svalovej činnosti. Tento typ je pomerne bežný pri užití liekov a šokoch. Nikto nevie prečo, ale Fabrice mal pätnásť šokov, dvanásť v sanitke. Tobin, ktorý navštívil Muambu v utorok v nemocnici informoval, že hráč sa podľa vlastných slov cítil dobre a opýtal sa lekára, čo sa mu stalo. "Vysvetlil som mu situáciu, ktorá sa odohrala," dodal Tobin.

Po výzvach futbalistov z celého sveta sa za Muambu modlia fanúšikovia po celom svete a na sociálnych sieťach píšu odkazy so želaním skorého uzdravenia. Bolton mal nastúpiť v utorok proti Aston Ville, zápas nakoniec preložili. V sobotu však už nastúpia Muambovi spoluhráči v domácom dueli proti Blackburnu. Nedohratý zápas proti Tottenhamu v rámci FA Cupu sa uskutoční v utorok 27. marca.