Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kaká (30) skóroval pri svojom návrate do brazílskej reprezentácie
Zdielať na

Kaká (30) skóroval pri svojom návrate do brazílskej reprezentácie

Zdroj: sita, Kaká v drese Brazílie

Brazílsky futbalista Kaká sa pri svojom návrate do reprezentačného tímu po vyše dvoch rokoch hneď presadil aj strelecky.

Skúsený 30-ročný ofenzívny stredopoliar Realu Madrid prispel gólom k štvrtkovému presvedčivému víťazstvu "kanárikov" 6:0 vo švédskom Malmö nad Iračanmi, ktorých vedie legendárny Brazílčan Arthur Antunes Coimbra "Zico". Ricardo Izecson dos Santos Leite, čo je vlastné meno Kaká, naposledy reprezentoval svoju domovinu na majstrovstvách sveta 2010 v Juhoafrickej republike.

"Cítim sa skvele a som šťastný, že som opäť hráčom národného mužstva, v ktorom hrám s mladými a skvelými hráčmi," uviedol podľa AP Kaká. Súboj sa mal pôvodne hrať v Iraku, Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) však zakázala po výtržnostiach v súboji s Jordánskom súboje národných tímov v tejto krajine.

O prvé dva presné zásahy Brazílie sa vo štvrtok v prípravnom súboji proti Iraku vo švédskom meste Malmö postaral mladík Oscar z FC Chelsea, po jednom pridali Givanildo Vieira de Souza prezývaný Hulk i druhé útočné tykadlo Neymar. Gólovú bodku "namaľoval" v 80. minúte striedajúci Lucas Moura.

Brazília - Irak 6:0 (2:0) - hralo sa vo švédskom Malmö
Góly: 22. a 27. Oscar, 48. Kaká, 56. Hulk, 76. Neymar, 80. Lucas Moura
Zostava Brazílie: Diego Alves - Adriano Correia, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Kaká (72. Lucas Moura), Ramires (81. Sandro Ranieri), Paulinho (89. Fernando Lucas), Oscar (82. Giuliano) - Hulk (74. Thiago Neves), Neymar

Súvisiace články