Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Sagan sa po páde snaží myslieť pozitívne: Toto bude moja spomienka
Zdielať na

Sagan sa po páde snaží myslieť pozitívne: Toto bude moja spomienka

Zdroj: TASR

TLMAČE, BRATISLAVA / Petra Sagana sme v nedeľu poslednýkrát videli na spoločných majstrovstvách Slovenska a Česka v cestnej cyklistike, ktoré sa uskutočnili v Tlmačoch.

Nadvláda bratov Saganovcov na tomto podujatí sa skončila. Po šprintérskom dojazde finišoval na druhom mieste a za cieľovou páskou dokonca na zemi.s

Peter Sagan Tlmače

Peter Sagan Tlmače

TASR

Novým šampiónom sa stal Matúš Štoček, ktorý sa k šprintu rozbehol ako jeden z prvých tristo metrov pred cieľom a pásku preťal ako prvý. Kým skupinka cyklistov v modrých dresoch oslavovala nečakaný titul, za cieľovou páskou nastal chaos. Finiš pretekov poznačil pád Petra Sagana, ktorý sa dostal do kontaktu s Čechom Pavlom Bittnerom. Trojnásobný majster sveta z pádu vyviazol s odreninami a obviazaným lakťom. Rozhodcovia po skúmaní videozáznamu neudelili dodatočné tresty a uznali pôvodné výsledky za konečné. Sagana už o päť dní čaká Tour de France.

​Napriek tomu, že Sagan sa po pretekoch hneval, v noci bol už pokojnejší. "Toto je spomienka, ktorú budem mať z majstrovstiev Slovenska 2023," napísal a pripojil fotografiu, na ktorej rozdáva autogramy. "Obrovská vďaka patrí všetkým slovenským fanúšikom, ktorí mi celé tie roky fandili, inšpirovali a motivovali. Som vďačný za ich podporu. Moje poďakovanie patrí aj Slovenskému zväzu cyklistiky a organizátorom za ďalšie pekné preteky," doplnil.

Súvisiace články