Polojasno
15°
Bratislava
Arnold
1.10.2024
Haaland odhaľuje tajomstvo svojej extrémnej diéty: Denne prijíma 6 000 kalórií
Zdielať na

Haaland odhaľuje tajomstvo svojej extrémnej diéty: Denne prijíma 6 000 kalórií

MANCHESTER / Haalandov nórsky spoluhráč tvrdí, že nikdy nevidel nikoho jesť toľko ako útočník. Erling Haaland odhalil tajomstvá svojej diéty, ktorá obsahuje 6 000 kalórií denne a pomohla mu stať sa najlepším strelcom Európy, uviedol The Telegraph.

Útočník Manchestru City hovorí, že si rád pochutnáva na srdci a pečeni od miestneho mäsiara, ktoré zapíja filtrovanou vodou. Žiadny hráč v histórii Premier League nedosiahol 15 gólov rýchlejšie – Haalandovi sa to podarilo už v deviatich zápasoch, informoval The Telegraph. Haaland tiež odhalil diétu, ktorá ho posúva do nových výšin, v nedávno vydanom dokumente "Haaland: The Big Decision", ktorý mapuje jeho kariéru a letný prestup do City za 51 miliónov libier z Borussie Dortmund.

"Myslím si, že jesť kvalitné jedlo, ktoré je čo najviac lokálne, je najdôležitejšie. Ľudia hovoria, že mäso je zlé, ale ktoré? Mäso z McDonald’s? Alebo miestna krava, ktorá sa pasie na lúke?" Haaland, ktorý meria 195 cm a tvrdí, že denne skonzumuje 6 000 kalórií a rád pije filtrovanú vodu. "Prvá vec, ktorú ráno urobím, je, že sa pozriem do slnečného svetla, je to dobré pre cirkadiánny rytmus," povedal. "Tiež som začal filtrovať vodu. Myslím si, že to má skvelé výhody pre moje telo," dodal.

Srdce a pečeň však nie sú Haalandove jediné obľúbené jedlá. Po tom, čo si na Etihad pripísal svoj tretí po sebe idúci hattrick v Premier League v zápase, v ktorom City rozdrvil Manchester United 6:3, 22-ročný hráč prezradil, že mu jeho otec úred zápasmi pripravuje lasagne. "Mal som ich pred každým domácim zápasom a vždy to vyšlo, takže na tom musí niečo špeciálne, čo do toho pridáva," povedal športovec. "Pomáham len veľmi málo. Väčšinou ležím na gauči a sledujem ho ako varí," dodal.

Haaland už predtým spomenul, že má rád kebabové mäso a tiež si pochutnáva na kačici a kuracom mäse na sladkokyslý spôsob z čínskej reštaurácie v jeho rodnom meste Bryne v Nórsku. Nórsky spoluhráč Joshua King tvrdí, že nikdy nevidel nikoho jesť toľko ako Haaland. "Je to proste blázon," povedal King. "Nikdy v živote som nevidel nikoho jesť toľko ako on. Má vyrysovanú postavu, ale je ako medveď."

Súvisiace články

Najčítanejšie