Skoro jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Naši vodní slalomári odlietajú do Paríža: S akou emóciou cestujú na olympiádu?
Zdielať na

Naši vodní slalomári odlietajú do Paríža: S akou emóciou cestujú na olympiádu?

BRATISLAVA / Už o týždeň sa začínajú olympijské hry a slovenskí športovci sa pomaly presúvajú do Paríža. Dnes nabrala kurz Francúzsko veľmi ambiciózna štvorica vodných slalomárov.

Naši vodní slalomári vylovili dosiaľ na každej olympiáde z vody nejakú medailu. A s akou emóciou cestujú do Paríža?

"S obrovskou radosťou, neskutočne sa teším a už začínajú aj tie motýliky lietať v bruchu," prezradila reprezentantka Zuzana Paňková. Zuzanu čaká olympijská premiéra, naopak Eliška Mintálová štartovala už v covidovom Tokiu. Vie, že tentoraz to bude úplne niečo iné. "Budú tam diváci, bude to nádherná atmosféra. Budeme vidieť plné tribúny ľudí, ktorí nás budú hnať až do cieľa," povedala Eliška Mintálová.

Prípravu Jakuba Grigara narušilo zranenie ramena, tréningové manko ale našťastie dohnal. "Sme to celkom dobre vyladili a že za posledných pár týždňov sa nám naozaj podarilo dohnať tú kondičku a všetky tie fyzické veci, tak, aby som bol 100 percentne pripravený," uviedol reprezentant Jakub Grigar.

Matej Beňuš štartoval už na hrách v Riu. Odvtedy sa jeho olympijské pocity v mnohom zmenili. "Tým, že som po piatich olympiádach vyradil Miša Martikána, tak sa odo mňa očakávalo, aby som pokračoval v jeho medailovej šnúre, čo sa mi podarilo," podelil sa Matej Beňuš. Slováci olympijský kanál dobre poznajú, domov sa naprázdno určite vracať nechcú.

Súvisiace články

Najčítanejšie