Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Futbalistky SR: Po prehre so Škótskom všetko vsadia na Izrael
Zdielať na

Futbalistky SR: Po prehre so Škótskom všetko vsadia na Izrael

NITRA / Súboj so Škótskom treba hodiť za hlavu a do posledného kvalifikačného zápasu o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy treba dať všetko. Slovenské futbalistky to dobre vedia a proti Izraelu chcú bodovať naplno.

Duel so Škótkami, v ktorom naše dievčatá ťahali za kratší koniec a prehrali v Nitre 0-2 je už minulosťou. Slovenky sa už naplno koncentrujú na zápas proti Izraelu. Ten v utorok (16. júla) večer podľa všetkého odohrajú v extrémnych horúčavách, na neutrálnej pôde v Maďarsku a pred prázdnymi tribúnami. "Stále sa zlepšujeme, niektoré veci sa nám samozrejme nemôžu stávať. Myslím si, že stále je tu nejaká gradácia. Už treba ten gól," reaguje futbalistka, Jana Vojteková.

Práve koncovka Slovenkám robí v poslednom čase problémy. "Aj na mítingoch, čo sme mali s dievčatami to tak cítia, že bojujú, nadrú sa na gól, alebo strelecké príležitosti a nedarí sa im ich premeniť. Toto je tá vec, ktorá je tak trošku cítiť v pozadí," doplnil Michal Švihorík asistent trénera reprezentácie. Okrem toho však cítiť aj obrovské odhodlanie našich futbalistiek, ktoré chcú zabojovať o tretie miesto v skupine zaručujúce baráž o postup na EURO.

Izrael sme už v kvalifikácii zdolali 2:0, nebolo by od veci to zopakovať. "My sme si vnútorný cieľ s družstvom dali víťazstvo. Pôjdeme za víťazstvom, chceli by sme. Aj keď vieme, že nám stačí remíza a budeme spokojní, keď postúpime do ďalšej kvalifikácie. Chceme vyhrať," dodal Švihorík.

Súvisiace články

Najčítanejšie