Zatiahnuté
22°
Bratislava
Diana
1.7.2024
EURO 2024: Českí futbalisti siahali po remíze s Portugalskom
Zdielať na

EURO 2024: Českí futbalisti siahali po remíze s Portugalskom

LIPSKO / Českí futbalisti siahali v prvom stretnutí Majstrovstiev Európy po senzačnej remíze s favoritom celého turnaja. Smoliarom zápasu sa stal plzeňský stopér Robin Hranáč. Strelil si vlastný gól. Portugalsko napokon vyhralo 2:1.

​Dramatický súboj na úvod turnaja

Podobne ako naši reprezentanti Belgičanov, aj českí futbalisti vo svojom prvom vystúpení na EURE favoritov ich skupiny Portugalčanov poriadne potrápili. Bodmi, ale za svoj bojový výkon napokon odmenení neboli. Kapitán Portugalčanov Cristiano Ronaldo je prvým futbalistom, ktorý sa predstavil na šiestom EURE. Obranca Pepe sa po súboji s Českom stal vo veku 41 rokov, 3 mesiace a 23 dní najstarším hráčom kontinentálnych šampionátov. Obaja chceli tieto historické zápisy ozdobiť víťazstvom.

Vyrovnaný priebeh a zvrat v závere

Futbalisti z Pyrenejského polostrova ale svoju hernú prevahu dlho nedokázali zúročiť. Naopak, po hodine hry Lukáš Provod peknou strelou prekonal brankára Diega Costu. Česi sa potom zamerali na bránenie priaznivého stavu, no ich snaha bola márna. Portugalčania v závere zápasu strhli víťazstvo na svoju stranu. Nechtiac, nešťastnými zásahmi im k vyrovnaniu skóre pomohli brankár Jindřich Staněk a stoper Robin Hranáč. V osemdesiatej druhej minúte dostal do brány loptu aj Diogo Jota, no jeho gól pre ofsajd neplatil. Zverenci trénera Roberta Martíneza si ale vytúžené tri body predsa len vybojovali. V nadstavenom čase totiž Francisco Conceição potrestal defenzívnu chybu Robina Hranáča. Portugalčania tak zdolali Čechov 2:1.

Súvisiace články

Najčítanejšie