Jasno
28°
Bratislava
Paulína
22.6.2024
Slovan má novú posilu. Slovenský reprezentant podpísal dvojročnú zmluvu
Zdielať na

Slovan má novú posilu. Slovenský reprezentant podpísal dvojročnú zmluvu

BRATISLAVA / Slovenský futbalista Róbert Mak podpísal v pondelok dvojročnú zmluvu so Slovanom Bratislava. Reprezentačný krídelník prišiel do tímu úradujúceho slovenského majstra z austrálskeho klubu Sydney FC. "Belasí" o tom informovali na oficiálnej stránke.

Mak je odchovanec Slovana Bratislava, v ktorom pôsobil do svojich pätnástich rokov. V kategórii starších žiakov do 15 rokov prispel k zisku majstrovského titulu. Následne zamieril do akadémie anglického klubu Manchester City, kde v roku 2008 vyhral mládežnícky Pohár FA. "Veľmi sa tešíme, že Róbert bude v najbližších dvoch sezónach nosiť belasý dres. Prichádza v ňom veľká futbalová kvalita i odhodlanie splniť si svoj sen, ktorým bolo hrať za Slovan na novom Tehelnom poli. Na osobnom stretnutí som z Roba cítil enormnú túžbu nosiť belasý dres a v tej chvíli mi bolo jasné, že bude pre nás správnou voľbou. Som presvedčený, že nám má futbalovo i charakterovo čo ponúknuť a môže pomôcť pri plnení cieľov, o ktorých sme sa rozprávali. Toto zavážilo, následne sme začali hľadať zhodu, a dospeli sme k dohode. Verím, že môže byť ďalším lákadlom pre všetkých našich fanúšikov, na Tehelné pole totiž prichádza ďalší odchovanec a zároveň osobnosť so skúsenosťami z veľkého futbalu,“ povedal Ivan Kmotrík ml., generálny riaditeľ klubu.

Tridsaťtriročný ofenzívny univerzál prišiel do Sydney v roku 2022 po pôsobení v maďarskom Ferencvárosi. Za tím z najväčšieho austrálskeho mesta odohral dokopy 53 ligových zápasov, v ktorých strelil 20 gólov. Mužstvu pomohol k triumfu v Austrálskom pohári a k dvom postupom do ligového semifinále. V minulosti obliekal aj dres 1. FC Norimberg, PAOK Solún, Zenitu Petrohrad či Konyasporu. "V prvom rade som veľmi vďačný a šťastný, že som sa mohol vrátiť na miesto, kde som vyrastal a začínal s futbalom. Vždy som hovoril, že chcem, aby tento deň raz nastal, a teraz je to tu. Slovan bol a je moja srdcovka, a túžil som si zahrať na novom Tehelnom poli. Chcel by som klubu vrátiť to, čo mi v mladosti dal, a pomôcť k titulu v lige i úspechu v Európe. Teším sa aj na fanúšikov i spoluhráčov, z ktorých viacerých poznám. Teraz už zostáva vrhnúť sa do práce a dobre sa pripraviť na sezónu,“ vyhlásil Mak, ktorý v národnom tíme odohral 81 duelov a strelil 16 gólov. Štartoval na ME v rokoch 2016 i 2020, do kádra na blížiace sa ME v Nemecku sa nedostal.

Súvisiace články

Najčítanejšie