Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Menštruáciu nechce skrývať! Triatlonistka sa chváli fotkou s krvou na plavkách
Zdielať na

Menštruáciu nechce skrývať! Triatlonistka sa chváli fotkou s krvou na plavkách

Zdroj: Instagram

BRATISLAVA / Rúca tabu a získava si rešpekt od športovcov a fanúšikov. Triatlonistka Emma Pallant-Browne zdieľa na Instagrame fotku z pretekov, kde vidno na plavkách menštruačnú krv. 

Na snímke z podujatia na Ibize 19. mája v rámci European Open triatlone vidieť krvavú škvrnu na ružovo-modrých plavkách. Pallant-Browne vyjadrila vďačnosť kolegom a kolegyniam za podporu a zdôraznila význam a posolstvo, ktoré fotografia nesie. "Som dojatá množstvom správ, ktoré som dostala od mužov aj žien, ktoré hovoria o tom, ako je to pretekať počas menštruácie. Toto je realita ženského športu a čím viac bariér sa nám podarí zbúrať, tým lepšie," napísala.

Vysvetlila, prečo bežala v plavkách, a zdôraznila, že sa pri pretekoch v horúcom počasí často prehrieva a počas menštruácie je jej telesná teplota ešte vyššia. Svetlé farby plaviek si vybrala z dôvodu ich chladivého efektu pri nižších teplotách.

Pallant-Browne tiež zdôraznila, že neupravila fotku ani neodstránila krvavú škvrnu, aby ukázala, že na tom nie je nič zlé. "Keď mi napíšete, že by to pre 99 percent žien bolo príšerné, tak to je presne ten dôvod, prečo to zdieľam. Na tej fotke nie je nič zlé," povedala.

Triatlonistka s menštruačnou krvou

Triatlonistka s menštruačnou krvou

Instagram

"Milujem to, že menštruujeme. Je to dôkazom toho, čo všetko dokážeme ako ženy. Dôkazom, že naše telá sú silné a plne funkčné," zareagovala jej triatlonová kolegyňa Skye Moenchová. "Fantastická a nebojácna ženskosť," zareagovala olympionička Stephanie Twellová.

Pallant-Browne zdôraznila, že ide o realitu ženského športu a že sa nemá za čo hanbiť. Taktiež vysvetlila, ako menštruačný cyklus ovplyvňuje jej bežeckú kariéru. Vyjadrila, že keď očakáva menštruáciu, modlí sa, aby ju v deň, keď je najsilnejšia, nečakali žiadne preteky. Občas sa to stane a musí sa s tým vyrovnať - podobne ako niekto, kto má pred pretekmi črevné problémy.

Súvisiace články

Najčítanejšie