Polojasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Exkluzívny náhľad do zákulisia: Čo spôsobuje kameramanom v Ostrave vrásky na čele?
Zdielať na

Exkluzívny náhľad do zákulisia: Čo spôsobuje kameramanom v Ostrave vrásky na čele?

OSTRAVA / Hokejom žije celá Ostrava, kde slovenský tím hrá svoje zápasy v základnej skupine. Ako to vyzerá priamo v dejisku šampionátu a najmä v jeho zákulisí, mapovali naši reportéri Jozef Kačmáry a Martina Karasová.

V Ostrave očakávajú približne 300-tisíc fanúšikov, no a väčšina pricestuje práve zo Slovenska. Pripravujú sa však nielen fanúšikovia a hokejisti, ale aj televízia so špeciálnym hokejovým štúdiom. V reportáži uvidíte miesto, kam sa bežní hokejoví návštevníci nedostanú. "Sme tu už štvrtý deň. Technici museli natiahnuť viac ako štyri kilometre káblov. Máme tu vystavané vlastné štúdio, ktoré sme si dali navrhnúť špeciálne len pre tieto majstrovstvá sveta," vysvetlil Miroslav Sušienka, vedúci športových prenosov JOJ Šport.

​Kameramanom spôsobuje vrásky na čele aj špeciálne visiace pódium. "Je zavesené na lanách. Máme trocha problémy s tým, že sa štúdio zvykne aj hýbať, čo nie je našim pričinením," doplnil.

Pripravujú sa aj bary a reštaurácie

Posledné prípravy panujú aj v meste. Hokejoví nadšenci sa musia pripraviť nielen na bezpečnostné opatrenia, ale aj dopravné obmedzenia. "V aréne treba počítať s bezpečnostnými prehliadkami. To znamená, pokiaľ niekto vyrazí na hokej, príde trošičku s predstihom, potom nie je zaskočený tým, že mu utečie prvých pár minút zápasu," tvrdí primátor Ostravy Ján Dohnal.

​Kým hokejisti jedli, v baroch a reštauráciách sa už intenzívne pripravujú. "Máme trojnásobok skla, trojnásobok alkoholu. Očakávame množstvo ľudí," povedala barmanka Natália. 

Majstrovstvá pre Slovákov odštartujú v piatok o 16:20. Sledujte na JOJ Šport, TV JOJ a JOJ Plus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie