Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Ostrava sa pripravuje na hokejové majstrovstvá sveta, boli sme pri tom
Zdielať na

Ostrava sa pripravuje na hokejové majstrovstvá sveta, boli sme pri tom

OSTRAVA / Už budúci víkend sa začínajú Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. Svetový šampionát sa bude okrem Prahy hrať aj v Ostrave. Tamojšia aréna má kapacitu viac ako 10-tisíc ľudí. Na zápasy našej reprezentácie sa chystajú aj slovenskí fanúšikovia.

​Náš štáb sa vybral do ostravskej hokejovej haly, aby zistil ako vyzerajú prípravy na šampionát. Jednou z kuriozít je plošina pre televízne štáby. Visieť bude nad hlavami fanúšikov. V Ostrave odohrajú slovenskí reprezentanti zápasy s Nemeckom, Kazachstanom, USA, Poľskom, Francúzskom a Švédskom. Celkovo sa v Ostravskej aréne odohrá 30 zápasov. 

Ako sa na zápas v Ostrave dostanete?

"Nikdy to ešte nikde nebolo, takže riešenie sme hľadali aj pre to, aby sme nemuseli štúdiá stavať do hľadiska. Tak sme to urobili takto cez plávajúcu visiacu plošinu," povedal manažér Ostrava OV MLSH IIHF 2024 Štepán Sedláček. 

Priamo vedľa arény vzniká aj fan-zóna s kapacitou až 5-tisíc ľudí. Tej museli ustúpiť 2 parkoviská, ale v blízkosti sú ďalšie dve. Na nápor fanúšikov sa pripravuje aj MHD. "Z hlavného nádražia existujú priame spojenia k aréne, linky budú v čase zápasu posilnené," informovala zástupkyňa prezidenta OV MSLH IIHF Ostrava Irena Šašková. 

Vystúpia aj známe slovenské kapely

Fanúšikov čaká bohatý kultúrny program. Atraktívne zápasy z Prahy aj Ostravy budú môcť sledovať na dvoch veľkoplošných obrazovkách, vo fan-zóne nebudete potrebovať hotovosť, zaplatíte jednoducho kreditnou alebo debetnou kartou. "Pripravili sme pre fan-zónu aj bohatý hudobný sprievodný program. Pre fanúšikov sme pripravili aj niektoré slovenské kapely," vyjadrila sa Šašková. 

"Slovákov berieme za svojich. Nechali sme sa inšpirovať kolegami zo Slovenska, takže budú tu viackrát vystupovať Heľenine Oči a Iné Kafe," doplnila marketingová manažérka OOV MS IIHF 2024 Renáta Mecová. "Vo fan-zóne nemusíte mať vstupenku, je otvorená aj pre fanúšikov, ktorí sa sem prídu pozrieť na zápasy. Vstup do fan-zóny je zdarma," avizovala Šašková. 

Kedy je ideálny čas prísť na zápas? 

Aréna je otvorená hodinu pred každým zápasom, treba prísť včas, aby ste sa vyhli komplikáciám. Úvodný duel odohrajú naši hokejisti s Nemeckom už budúci týždeň v piatok o 16.20 h. V ostravskej aréne sa už na slovenských fanúšikov tešia. "Pamätám si ich z roku 2015, celá aréna skandovala my sme tu doma. Predpokladám, že to bude veľmi podobné, derby Slovensko a Nemecko by mohlo mať skvelú atmosféru na začiatok šampionátu," reagoval Sedláček.

Ako to vyzeralo na mieste si môžete pozrieť vo videu

Súvisiace články

Najčítanejšie